3 °C

 
 
Méhekkel kapcsolatos védőkörzeti Intézkedések

A Heves Megyei Kormányhivatal Gyöngyös és több környező település teljes közigazgatási területére védőkörzeti intézkedést rendelt el.

24/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott KÖZTERÜLETEK RENDELTETÉSTŐL ELTÉRŐ HASZNÁLATÁRÓL szóló 25/2000.(IX.20.) önkormányzati rendelet módosításáról.

23/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott egyes díjfizetési kötelezettséget megállapító rendeletek hatályba lépésének módosításáról, melynek keretében módosította az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013. (II.4.), valamint a parkolásról szóló 4/2007. (II.19.) számú önkormányzati rendeleteket.

22/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott A SZEMÉLYES GONDOSKODÁST NYÚJTÓ SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL SZÓLÓ 21/2011.(VI.30.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL.

21/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott a GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2019. ÉVI ZÁRSZÁMADÁSÁRÓL.

Bővebben

A tehetséggondozást támogatták

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2015.12.09. szerda
 
Utoljára módosítva: 2015-12-09 10:20
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Összesen ötmillió forint adomány talált gazdára jelképesen a gyöngyösi városháza dísztermében kedden délután.

   
   

  Az ELMŰ-ÉMÁSZ társaságcsoport valamint a Mátrai Erőmű Zrt. nyújtott támogatást hét oktatási-nevelési intézménynek, valamint a gyöngyösi Autista Segítő Központnak.

  Az ELMŰ-ÉMÁSZ az év végi ünnepi időszakhoz közeledve idén is jelentős adományokkal és nagyszabású jótékonysági akciókkal támogatja a rászorulókat. A társaságcsoport ezúttal a nehéz sorsú fiatal tehetségekre koncentrál, és azoknak az intézményeknek nyújt anyagi támogatást, amelyek küldetésüknek tekintik a tehetséggondozást. Heves megyében hét intézmény részére nyújtottak összesen három és félmillió forintos támogatást: a gyöngyösi Berze Nagy János Gimnázium, a domoszlói, az erdőkövesdi és a hevesvezekényi óvoda, valamint az egercsehi és a gyöngyöstarjáni általános iskola mellett az egri waldorf iskola vehette át a támogatást a gyöngyösi városháza dísztermében. Emellett a Mátrai Erőmű Zrt. ezt az ünnepélyes alkalmat használta ki arra, hogy átnyújtsa a gyöngyösi Autista Segítő Központ támogatására szánt másfél millió forintos adományát. Az adományokat a Mátrai Erőmű részéről Bernhard Lüschper, a Mátrai Erőmű igazgatóságának elnöke, az ELMŰ-ÉMÁSZ igazgatósági tagja, Torsten Hauck üzleti területért felelős igazgatósági tag, valamint Derekas Barnabás bányászatért felelős igazgatósági tag adta át, míg az ELMŰ-ÉMÁSZ részéről Irlanda Boglárka osztályvezető Bartoss Csaba régióvezető nyújtotta át jelképesen a támogatást.

  Az ünnepségen a házigazda szerepét magára vállaló gyöngyösi önkormányzat nevében Dr. Tatár László köszöntötte a résztvevőket, Dr. Pajtók Gábor megyei kormánymegbízott és Horváth László országgyűlési képviselő pedig beszédében köszönetét fejezte ki a cégek társadalmi felelősségvállalási programja iránt. Pajtók Gábor azt mondta: ha az oktatásba fektetünk pénzt vagy energiát, az később biztosan megtérül majd, míg Horváth László úgy fogalmazott: a szeretet olyan, mint a kályha melege, mindenkinek jutnia kell belőle, és örömmel látja, hogy erről azok sem feledkeznek meg, akiknek nagyobb kályhájuk van. Az ünnepélyes adományátadási ceremónián a kedvezményezett intézmények növendékei adtak műsort, a tehetséges fiatalok zenéltek, énekeltek és verset mondtak.


  Közösségi funkciók