3 °C

 
 
1/2021. (I.10.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. január 10-én rendeletet alkotott A VESZÉLYHELYZET IDEJÉN ALKALMAZANDÓ VÉDELMI INTÉZKEDÉSEK ALKALMAZHATÓSÁGÁNAK MEGHOSSZABBÍTÁTÁRÓL.

40/2020.(XII.18.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2020. december 18-án rendeletet alkotott EGYES, TEMETKEZÉSSEL ÖSSZEFÜGGŐ ÖNKORMÁNYZATI RENDELETEK MÓDOSÍTÁSÁRÓL.

39/2020.(XII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2020. december 17-én rendeletet alkotott A SZEMÉLYES GONDOSKODÁST NYÚJTÓ SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL SZÓLÓ 21/2011.(VI.30.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL.

Közlemény

A Kőkút úti telephely környezetvédelmi felülvizsgálati eljárása keretében történő közmeghallgatásról.

37/2020.(XII.4.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2020. december 4-én rendeletet alkotott A HELYI ADÓKRÓL SZÓLÓ 27/2010. (XII.16.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL.

Bővebben


A szem egészségéért - október a látás hónapja

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2012.10.16. kedd
 
Utoljára módosítva: 0000-00-00 00:00
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Október 20-án a vakok és csökkentlátók mindennapjaival ismerkedhetnek meg az érdeklődők.

   

  A rendszeres szemvizsgálat fontosságára, azon belül is a gyermekek látásának, szemének egészségére hívja fel a figyelmet a Bugát Pál Kórház és a Mátra Lions Club közös rendezvénye, melynek ezúttal is a Látás Hónapja ad keretet.

  Október 20-án 10-13 óra között Gyöngyösön a kórház dísztermében találkozhatnak az érdeklődők csökkentlátó illetve vak fiatalokkal és felnőttekkel, akik saját élményeiket osztják meg a közönséggel. Arról, hogy saját maguk, vagy családtagjuk látássérültsége miként befolyásolja a mindennapjaikat.

  A program során a résztvevők megismerkedhetnek a látást javító segédeszközökkel, találkozhatnak a kórház szemészetének munkatársaival, valamint a Lions Club tagjaival, akik örömmel válaszolnak az érdeklődők kérdéseire.

  A nyílt napra meghívást kaptak Gyöngyös általános- és középiskoláinak pedagógusai, tanulói, valamint a város és környéke egészségügyben dolgozó szakemberei, hogy megismerkedhessenek az érintettek életével, láthassák a karitatív munka fontosságát, szépségeit és esetleg csatlakozhassanak kezdeményezésükhöz.

  Október 20-án ismét Gyöngyösre érkeznek a Nyírségi Látássérültek Egyesületének tagjai is, akik szituációs játákokkal, feladatokkal, különböző érzékelésekkel mutatják be a vakok világát és azt is, hogy a látók hogyan tudnak segíteni.


  Közösségi funkciók