3 °C

 
 
Méhekkel kapcsolatos védőkörzeti Intézkedések

A Heves Megyei Kormányhivatal Gyöngyös és több környező település teljes közigazgatási területére védőkörzeti intézkedést rendelt el.

24/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott KÖZTERÜLETEK RENDELTETÉSTŐL ELTÉRŐ HASZNÁLATÁRÓL szóló 25/2000.(IX.20.) önkormányzati rendelet módosításáról.

23/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott egyes díjfizetési kötelezettséget megállapító rendeletek hatályba lépésének módosításáról, melynek keretében módosította az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013. (II.4.), valamint a parkolásról szóló 4/2007. (II.19.) számú önkormányzati rendeleteket.

22/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott A SZEMÉLYES GONDOSKODÁST NYÚJTÓ SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL SZÓLÓ 21/2011.(VI.30.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL.

21/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott a GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2019. ÉVI ZÁRSZÁMADÁSÁRÓL.

Bővebben

Véradást segít az adomány

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2015.12.04. péntek
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  A Bugát Pál Kórház sürgősségi és kiszállásos véradását szolgálja elsősorban az a gépkocsi, melyet Gyöngyös Város Önkormányzata és a Bugát Pál Kórház Alapítvány támogatásával vásárolt meg a kórház.

   

  - Óriási segítséget jelent a kórház számára ez az adomány, hiszen egy matuzsálem korú gépkocsit tudtunk lecserélni. Emberéletekről van szó, mikor vért adunk, vért szállítunk. Nem mindegy, hogy időben érkezik-e a segítség. Egy műszakilag leharcolt állapotú, közel 20 éves gépkocsit váltunk ki most. A képviselő-testület tagjai, valamint az alapítvány kurátorai pozitívan fogadták a kérésünket, és egyhangúlag szavaztak a támogatásról, amit ezúttal is nagyon köszönünk – mondta Weisz Péter, a kórház főigazgatója.

  A város kétmillió, az alapítvány másfél millió forinttal járult hozzá a gépjármű megvásárlásához.

  A kórház további nagy értékű adományt kapott az orvosi gázokat szállító SIAD cégtől. A több mint 1 millió forint értékű eszköz, mint például: nyomáscsökkentő valamint oxigénpárásító segítségével az orvosi gázokat a beteg számára szükséges dózisnak megfelelően lehet adagolni. Olyan betegeknél, ahol a légzést támogatni kell ennek jelentősége óriási. Ezek a berendezések egyben párásítók is, megakadályozzák a beteg nyálkahártyájának kiszáradását. Az adományok között szerepel egy biztonsági edény, és egy levegő hűtve szárító berendezés is. Ez utóbbi a kórház központi rendszeréhez kapcsolva biztosítja a vízmentes sűrített levegőt a hoteldiagnosztikai, valamint az új kórházi szárnyban.

  A helyi és térségi vállalkozásokat tömörítő Mátraaljai Munkaadók Egyesületének támogatása révén pedig a Bugát Pál Kórház ebben az évben is meg tudja ajándékozni dolgozóinak gyermekeit egy karácsonyi mozielőadással. Ez közel háromszáz gyermeknek és szüleiknek jelent színvonalas kikapcsolódást december 19-én.


  Közösségi funkciók