3 °C

 
 
28/2020.(VIII.28.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. augusztus 27-i ülésén rendeletet alkotott A KÖZTERÜLETI TÉRFIGYELŐ RENDSZERRŐL szóló 7/2017.(II.24.) önkormányzati rendelet módosításáról.

27/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott a helyi adókról szóló 27/2010.(XII.16.) önkormányzati rendelet módosításáról.

26/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

25/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott AZ ÖNKORMÁNYZATI TULAJDONBAN LÉVŐ LAKÁSOK ÉS HELYISÉGEK ELIDEGENÍTÉSÉRŐL szóló 18/2018.(III.29.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Méhekkel kapcsolatos védőkörzeti Intézkedések

A Heves Megyei Kormányhivatal Gyöngyös és több környező település teljes közigazgatási területére védőkörzeti intézkedést rendelt el.

Bővebben

AIDS-világnap: a megelőzés a legfontosabb

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2015.12.02. szerda
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Az AIDS elleni küzdelem világnapja alkalmából tartott felvilágosító előadást a gyöngyösi városháza dísztermében a Heves Megyei Kormányhivatal Hatvani Járási Hivatal Népegészségügyi Osztálya. Az előadást középiskolás fiataloknak szervezték, a hangsúlyt pedig a prevencióra fektették a szakemberek.

   
   

  – A HIV-fertőzés világszerte 50 millió ember érint, a statisztikák szerint minden tizenegyedik percben történik egy HIV-fertőzés – mondta a rendezvény elején Dr. Tatár László alpolgármester, aki a helyszínt biztosító gyöngyösi önkormányzat nevében köszöntötte a diákokat. A városvezető szerint a sokkoló statisztikai adatok mellett nem mehet el szó nélkül a világ, a HIV-vírus okozta megbetegedések ellen pedig globális szinten kell küzdeni.

  Az AIDS elleni világnapot először 1988-ban tartották meg az Egészségügyi Világszervezet, a WHO kezdeményezésére, azóta minden év december első napján felhívják a figyelmet a máig gyógyíthatatlan szerzett immunhiányos tünetegyüttes elleni harc fontosságára.

  – A legfontosabb a megelőzés, ezért szervezünk felvilágosító előadásokat, amelyeken egészségügyi szakemberek segítségével próbáljuk meg felhívni a fiatalok figyelmét a veszélyekre – mondta Dr. Edelényi Zsuzsanna járási tisztifőorvos, aki maga is tartott előadást a rendezvényen. Az előadók között volt Dr. Gulyás Zoltán szülész-nőgyógyász, onkológus főorvos, aki az egyéb nemi úton terjedő betegségek veszélyeiről is beszélt, és külön felhívta a figyelmet a HPV-vírus elleni védőoltás fontosságára.

  Az előadásokat követően a diákok a Fő téren piros lufik segítségével formálták meg élőképként az AIDS elleni küzdelem védjegyévé vált vörös szalagot.


  Közösségi funkciók