3 °C

 
 
27/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott a helyi adókról szóló 27/2010.(XII.16.) önkormányzati rendelet módosításáról.

26/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

25/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott AZ ÖNKORMÁNYZATI TULAJDONBAN LÉVŐ LAKÁSOK ÉS HELYISÉGEK ELIDEGENÍTÉSÉRŐL szóló 18/2018.(III.29.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Méhekkel kapcsolatos védőkörzeti Intézkedések

A Heves Megyei Kormányhivatal Gyöngyös és több környező település teljes közigazgatási területére védőkörzeti intézkedést rendelt el.

24/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott KÖZTERÜLETEK RENDELTETÉSTŐL ELTÉRŐ HASZNÁLATÁRÓL szóló 25/2000.(IX.20.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Bővebben

Véradókat köszöntöttek

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2015.11.28. szombat
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Továbbra is cél, hogy minél több fiatalt nyerjenek meg az önzetlen segítség ügyének.

   

  A Véradók Napja alkalmából ünnepséget tartottak a Mátra Művelődési Központban. Gyöngyösön évek óta hagyomány már az önzetlen segítők köszöntése.

  Gortva József, a Magyar Vöröskereszt Heves Megyei Szervezete vezetője szerint ezzel is a társadalmi megbecsülést igyekeznek kifejezni azok azok felé, akik névtelenül próbálnak a betegeknek segíteni.

  Az eseményen köszöntőt mondott Hiesz György polgármester, aki úgy fogalmazott: az önkéntesség csúcsa a véradás.

  - Nem az a fontos, hogy hányszor adunk életünk során vért, hanem az, hogy megszületik bennünk a segíteni akarás – hangsúlyozta dr. Kalász László, a Magyar Vöröskereszt országos vezetőségének tagja ünnepi beszédében.

  Az eseményen a többszörös véradók elismerésben részesültek, a Véradó aranyember című szobrot Szabó György vehette át.

  Több társadalmi folyamat is negatívan érintette a véradó mozgalmat, így például az, hogy sokan távoztak külföldre - hangzott el az ünnepségen. Ennek ellenére a szervezők célja továbbra is az, hogy minél több fiatalt toborozzanak.


  Közösségi funkciók