3 °C

 
 
Állami földrészleteket értékesítenek

A Magyar Állam tulajdonosi jogait gyakorló Nemzeti Földügyi Központ a felelős állami földvagyon-gazdálkodás fenntartásának érdekében a földbirtok-politika irányelvekkel összhangban, a kellő eljárási és jogszabályi garanciák megteremtése mellett, átlátható eljárások keretében hirdetmény közzétételével értékesíti a három hektárnál kisebb állami tulajdonú földrészleteket.

6/2020.(II.21.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. február 20-i ülésén rendeletet alkotott a PARKOLÁSRÓL szóló 4/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

5/2020.(II.21.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. február 20-i ülésén rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013. (II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

4/2020. (II.21.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. február 20-i ülésén rendeletet alkotott a KÖZTERÜLETEK RENDELTETÉSTŐL ELTÉRŐ HASZNÁLATÁRÓL szóló 25/2000. (IX. 20.) önkormányzati rendelet módosításáról.

3/2020.(II.21.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. február 20-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

BővebbenDr. Puky Árpádra emlékeztek

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2015.11.26. csütörtök
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Kilencvenhat éve lépett hivatalába Gyöngyös legendás polgármestere.

   

  A megemlékezésen, melyet idén is a 2001-ben létrejött Puky Árpád Emlékbizottság szervezett, dr. Tatár László alpolgármester méltatta az egykori városvezető munkásságát, kijelentve, hogy Puky Árpád polgármesteri pályája olyan, hogy ha lenne polgármesteri akadémia, akkor azon tanítani kellene. 42 éves korában lett Gyöngyösön polgármester, s 23 éven át irányította a várost, a legnehezebb időkben is közmegelégedésre.

  dr. Tatár László hangsúlyozta: minden várospolitikusnak példaképe kell, hogy legyen Puky Árpád. Az ünnepi eseményen Németi László, az emlékbizottság elnöke ezúttal mint a MOVERO Gyöngyösi Repülő Osztályának kiemelkedő támogatójáról emlékezett meg az egykori polgármesterről, annak kapcsán, hogy 85 évvel ezelőtt jöttek létre a pipishegyi repülés szervezett keretei. Ezt követően Puky Árpád emléktáblájánál koszorúkat helyeztek el a város és a civil szervezetek képviselői.

  A Puky Árpád Emlékbizottság az egykori polgármester sírját gondozza, és közreműködésükkel állították 2010-ben a Fő téren a szobrot. Puky Árpád emlékét még egy dologgal szeretnék tovább erősíteni: még ebben a ciklusban posztumusz díszpolgári címet adnának az egykori városvezetőnek


  Közösségi funkciók