3 °C

 
 
27/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott a helyi adókról szóló 27/2010.(XII.16.) önkormányzati rendelet módosításáról.

26/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

25/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott AZ ÖNKORMÁNYZATI TULAJDONBAN LÉVŐ LAKÁSOK ÉS HELYISÉGEK ELIDEGENÍTÉSÉRŐL szóló 18/2018.(III.29.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Méhekkel kapcsolatos védőkörzeti Intézkedések

A Heves Megyei Kormányhivatal Gyöngyös és több környező település teljes közigazgatási területére védőkörzeti intézkedést rendelt el.

24/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott KÖZTERÜLETEK RENDELTETÉSTŐL ELTÉRŐ HASZNÁLATÁRÓL szóló 25/2000.(IX.20.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Bővebben

A közösségi együttélés szabályairól tanácskoztak

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2015.11.18. szerda
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Szakmai napot szervezett a Heves Megyei Kormányhivatal Gyöngyösi Járási Hivatala, ahol a járás polgármestereinek, jegyzőinek adtak tanácsokat a közösségellenes magatartás szabályozására irányuló helyi rendeletek megalkotásához.

   

  – Az Alkotmánybíróság 29/2015-ös határozata új helyzetet teremtett a közösségellenes magatartás szabályozhatósága tekintetében, aminek hatására több önkormányzat is saját rendelet alkotásába kezdett – indokolja a szakmai nap fontosságát dr. Bekecs Andrea járási hivatalvezető. – Elsősorban a rendeletalkotóknak, jegyzőknek, polgármestereknek kívántunk szakmai segítséget nyújtani dr. Gyergyák Ferenc alkotmánybírósági főtanácsadó közreműködésével, aki előadásában érzékletes példákkal világított rá a helyi rendeletalkotás lehetséges buktatóira. A szakmai nap természetesen a járási hivatal munkatársainak is szólt, hiszen az egyszerűbb szabálysértési ügyek elbírálása járási feladat.

  Hasonló rendelet megalkotása Gyöngyösön is folyamatban van, Hiesz György polgármester szerint szükség van a rendeletre, a magasabb rendű jogszabályok ugyanis sok fontos kérdést nem szabályoznak.

  – Környezetünk védelme, közterületeink használata, a parolás rendje vagy éppen az állattartás szabályai – hogy csak néhányat említsek – mind szabályozásra váró kérdések. Szeretnénk olyan rendeletet alkotni, amely tiszteletben tartja az személyes jogokat, de közben hatékonyan óvja a közösség érdekeit.

  A gyöngyösi képviselő-testület októberi ülésén első fordulóban tárgyalta a közösségellenes magatartás szabályozására irányuló helyi rendeletét.


  Közösségi funkciók