3 °C

 
 
9/2020.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2020. március 26-án rendeletet alkotott egyes önkormányzati rendeletek módosításáról, melynek keretében módosította az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013. (II.4.), valamint a parkolásról szóló 4/2007. (II.19.) számú önkormányzati rendeleteket.

8/2020.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2020. március 26-án rendeletet alkotott a pénzbeli és természetbeni szociális ellátásokról szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

7/2020.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2020. március 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Állami földrészleteket értékesítenek

A Magyar Állam tulajdonosi jogait gyakorló Nemzeti Földügyi Központ a felelős állami földvagyon-gazdálkodás fenntartásának érdekében a földbirtok-politika irányelvekkel összhangban, a kellő eljárási és jogszabályi garanciák megteremtése mellett, átlátható eljárások keretében hirdetmény közzétételével értékesíti a három hektárnál kisebb állami tulajdonú földrészleteket.

6/2020.(II.21.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. február 20-i ülésén rendeletet alkotott a PARKOLÁSRÓL szóló 4/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

BővebbenA közösségi együttélés szabályairól tanácskoztak

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2015.11.18. szerda
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Szakmai napot szervezett a Heves Megyei Kormányhivatal Gyöngyösi Járási Hivatala, ahol a járás polgármestereinek, jegyzőinek adtak tanácsokat a közösségellenes magatartás szabályozására irányuló helyi rendeletek megalkotásához.

   

  – Az Alkotmánybíróság 29/2015-ös határozata új helyzetet teremtett a közösségellenes magatartás szabályozhatósága tekintetében, aminek hatására több önkormányzat is saját rendelet alkotásába kezdett – indokolja a szakmai nap fontosságát dr. Bekecs Andrea járási hivatalvezető. – Elsősorban a rendeletalkotóknak, jegyzőknek, polgármestereknek kívántunk szakmai segítséget nyújtani dr. Gyergyák Ferenc alkotmánybírósági főtanácsadó közreműködésével, aki előadásában érzékletes példákkal világított rá a helyi rendeletalkotás lehetséges buktatóira. A szakmai nap természetesen a járási hivatal munkatársainak is szólt, hiszen az egyszerűbb szabálysértési ügyek elbírálása járási feladat.

  Hasonló rendelet megalkotása Gyöngyösön is folyamatban van, Hiesz György polgármester szerint szükség van a rendeletre, a magasabb rendű jogszabályok ugyanis sok fontos kérdést nem szabályoznak.

  – Környezetünk védelme, közterületeink használata, a parolás rendje vagy éppen az állattartás szabályai – hogy csak néhányat említsek – mind szabályozásra váró kérdések. Szeretnénk olyan rendeletet alkotni, amely tiszteletben tartja az személyes jogokat, de közben hatékonyan óvja a közösség érdekeit.

  A gyöngyösi képviselő-testület októberi ülésén első fordulóban tárgyalta a közösségellenes magatartás szabályozására irányuló helyi rendeletét.


  Közösségi funkciók