3 °C

 
 
Állami földrészleteket értékesítenek

A Magyar Állam tulajdonosi jogait gyakorló Nemzeti Földügyi Központ a felelős állami földvagyon-gazdálkodás fenntartásának érdekében a földbirtok-politika irányelvekkel összhangban, a kellő eljárási és jogszabályi garanciák megteremtése mellett, átlátható eljárások keretében hirdetmény közzétételével értékesíti a három hektárnál kisebb állami tulajdonú földrészleteket.

6/2020.(II.21.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. február 20-i ülésén rendeletet alkotott a PARKOLÁSRÓL szóló 4/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

5/2020.(II.21.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. február 20-i ülésén rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013. (II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

4/2020. (II.21.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. február 20-i ülésén rendeletet alkotott a KÖZTERÜLETEK RENDELTETÉSTŐL ELTÉRŐ HASZNÁLATÁRÓL szóló 25/2000. (IX. 20.) önkormányzati rendelet módosításáról.

3/2020.(II.21.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. február 20-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

BővebbenRászorulókhoz juttatják el a lejárat előtti élelmiszereket

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2015.11.18. szerda
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Akár napi több száz rászoruló napi élelmezési gondjait is enyhítheti az az együttműködés, amely a Kistérségi Humán Szolgáltató Központ (KHSZK) valamint a Magyar Élelmiszerbank Egyesület között jött létre a TESCO és a B. Braun közreműködésével.

   

  A partnerszervezetek olyan, lejárathoz közeli élelmiszereket juttatnak el a nehéz helyzetben lévőkhöz, amik egyébként megsemmisítésre kerülnének – derült ki a keddi, gyöngyösi városházán megtartott sajtótájékoztatón.

  Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb problémája – hívta fel a figyelmet Sczígel Andrea, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület külső kapcsolatokért felelős igazgatója azon a sajtótájékoztatón, amelyen a Kistérségi Humán Szolgáltató Központtal kötött együttműködési megállapodásuk részleteit ismertették. Mint az igazgató elmondta: az Élelmiszerbank 2005-ös indulása óta összesen több mint 34 és fél ezer tonnányi élelmiszert osztott szét az országban, tavaly 1600 tonna felesleget gyűjtöttek be a gyártóktól és a kereskedőktől, a mennyiség pedig idén várhatóan megközelíti majd a 2000 tonnát. Az Élelmiszerbank a TESCO áruházakkal közösen indított programjában a 220 partnerszervezet segítségével naponta juttat el lejárat előtt álló élelmiszereket a rászorulókhoz. A gyöngyösi TESCO áruház hatvannegyedikként csatlakozott az országos programhoz – mondta el Horgos István áruházvezető, aki azt is felidézte, hogy a program keretében a TESCO eddig 600 tonna élelmiszert adott át a partnerszervezeteknek.

  A magyar Élelmiszerbank Egyesület idén is megszervezi Karácsonyi Adománygyűjtési akcióját. A következő hétvégén, vagyis november 27-én, 28-án és 29-én az Élelmiszerbank önkéntesei a B. Braun gyöngyösi gyárában dolgozókkal és a B. Braun Gyöngyös NB I-es kézilabdázóival közösen várják majd az adományokat a gyöngyösi TESCO áruházban. Az adományok kiosztása idén is a Kistérségi Humán Szolgáltató Központon keresztül történik majd, elsősorban a gyöngyösi gyermekes családok számára.

  2015. november 17-től Gyöngyösön a Kistérségi Humán Szolgáltató Központ a projekt partnerszervezete. A térség szociális ellátását koordináló szervezet együttműködési megállapodást kötött a Magyar Élelmiszerbank Egyesülettel, így az adományok kiosztását a központ koordinálja. Mint Maka Piroska, a KHSZK igazgatója elmondta: elsősorban a lakhatási krízisben lévők, vagyis a Hajléktalanok Gondozóháza, illetve a Családok Átmeneti Otthona lakói - összesen 90-100 fő - kaphatnak a hétköznap pékáruból, vasárnap vegyes élelmiszerből álló adományból. Azt a mennyiséget pedig, ami a két intézményben nem talál gazdára, a központ az általa gondozott, saját háztartásukban élő idősek között osztják szét a városban. A házhozszállítást a KHSZK gondozottai által már jól ismert szociális gondozók végzik majd, a TESCO és a KHSZK központja közötti hétköznapi szállítást pedig társadalmi felelősségvállalási programja keretében a B. Braun vállalta magára. Mint Bognár József, a B. Braun Magyarország termelési igazgatója, a világcég gyöngyösi gyárának igazgatója elmondta: évtizedes kapcsolatot ápolnak az Élelmiszerbankkal, ezért nagyon fontosnak tartották, hogy ebben a projektben is szerepet vállaljanak. A B. Braun közel 1000 főt foglalkoztat Gyöngyösön, ezért a vállalat kiemelt figyelmet fordít a lokális segítségnyújtásra – mondta az igazgató.

  Hiesz György, Gyöngyös polgármestere köszönetét fejezte ki a programban résztvevők felé, hiszen az együttműködésnek köszönhetően a városban nagyon sok rászoruló napi étkezési problémáit lehet enyhíteni, javítva ezzel az életminőségükön. A városvezető felhívta a figyelmet a projekt környezetvédelmi hatásaira is, hiszen a napjainkra annyira jellemző élelmiszerpazarlás miatt rengeteg nyersanyag és energia megy veszendőbe. A polgármester azt mondta: sokaknak egy kiló kenyér a napi betevőt jelenti, ezért hálásnak kell lennünk azoknak a cégeknek, civil és egyházi szervezeteknek, akik enyhítik a megélhetési gondokkal küzdők mindennapjait.


  Közösségi funkciók