3 °C

 
 
1/2021. (I.10.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. január 10-én rendeletet alkotott A VESZÉLYHELYZET IDEJÉN ALKALMAZANDÓ VÉDELMI INTÉZKEDÉSEK ALKALMAZHATÓSÁGÁNAK MEGHOSSZABBÍTÁTÁRÓL.

40/2020.(XII.18.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2020. december 18-án rendeletet alkotott EGYES, TEMETKEZÉSSEL ÖSSZEFÜGGŐ ÖNKORMÁNYZATI RENDELETEK MÓDOSÍTÁSÁRÓL.

39/2020.(XII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2020. december 17-én rendeletet alkotott A SZEMÉLYES GONDOSKODÁST NYÚJTÓ SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL SZÓLÓ 21/2011.(VI.30.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL.

Közlemény

A Kőkút úti telephely környezetvédelmi felülvizsgálati eljárása keretében történő közmeghallgatásról.

37/2020.(XII.4.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2020. december 4-én rendeletet alkotott A HELYI ADÓKRÓL SZÓLÓ 27/2010. (XII.16.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL.

Bővebben


Nemsenkilény: Gyöngyösnek is segít a szombathelyi előadás

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2012.10.15. hétfő
 
Utoljára módosítva: 0000-00-00 00:00
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Csaknem teltházzal játszották vasárnap Szombathelyen a Nemsenkilény című előadást, amelynek teljes bevételéből a szombathelyi Esőemberke Alapítványt, valamint a ferencesek által fenntartott gyöngyösi Autista Segítő Központot támogatják.

   

  A Nemsenkilény című monodráma az autizmussal együtt élő emberek személyes írásait, naplóit felhasználva igyekszik bemutatni az autisták mindennapjait, egy velünk együtt élő, mégis nagyon távolinak tűnő világ fájdalmait és örömeit, sikereit és kudarcait.

  A szombathelyi Weöres Sándor Színházban a Börcsök Enikő szereplésével bemutatott előadást egy kávéházi beszélgetés követte Jordán Tamásnak, a színház igazgatójának vezetésével. A darabot követő beszélgetésen bemutatkozott a szombathelyi Esőemberke Alapítvány és a Ferences Rend által fenntartott gyöngyösi Autista Segítő Központ, valamint az Autisták Országos Szövetsége is.

  „Szinte minden jegy elkelt az előadásra és a kávéházi beszélgetésre is több mint 80 ember volt kíváncsi” - fejtette ki Vucskán Zoltán, az Angyalok Az Autistákért pártfogói program forrásszervezője az MTI-nek. Az előadás pontos bevételéről Vucskán Zoltán hétfő délután még nem tudott nyilatkozni.

  Az Esőemberke Alapítvány a Vas megyében élő autisták támogatására jött létre 1997-ben. Az alapítvány fő célja a térségben autizmussal élők és családjaik összefogása, rehabilitációjuk támogatása, életminőségük javítása, érdekvédelme.

  A Magyarok Nagyasszonya Ferences Rend által fenntartott gyöngyösi Autista Segítő Központ komplex fejlesztést és támogatást biztosít az autizmussal élőknek, amely magában foglalja az iskolai oktatást, a gyermekotthont, a felnőttek átmeneti otthonát és lakóotthonát valamint a foglalkoztatást is.

  Világszerte 67 millió embert érint az autizmus, Magyarországon 100 ezer autista ember él. Szakemberek szerint ez a leggyorsabban növekvő létszámú fogyatékossági csoport a világon: minden évben több gyereket diagnosztizálnak világszerte autizmussal, mint cukorbetegséggel, rákkal és AIDS-szel együttvéve. Az autizmus viselkedési tünetekben nyilvánul meg, ezek leggyakrabban 2-3 éves kor körül válnak nyilvánvalóvá.


  Közösségi funkciók