3 °C

 
 
Méhekkel kapcsolatos védőkörzeti Intézkedések

A Heves Megyei Kormányhivatal Gyöngyös és több környező település teljes közigazgatási területére védőkörzeti intézkedést rendelt el.

24/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott KÖZTERÜLETEK RENDELTETÉSTŐL ELTÉRŐ HASZNÁLATÁRÓL szóló 25/2000.(IX.20.) önkormányzati rendelet módosításáról.

23/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott egyes díjfizetési kötelezettséget megállapító rendeletek hatályba lépésének módosításáról, melynek keretében módosította az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013. (II.4.), valamint a parkolásról szóló 4/2007. (II.19.) számú önkormányzati rendeleteket.

22/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott A SZEMÉLYES GONDOSKODÁST NYÚJTÓ SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL SZÓLÓ 21/2011.(VI.30.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL.

21/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott a GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2019. ÉVI ZÁRSZÁMADÁSÁRÓL.

Bővebben

Már dolgozik az új CT

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2015.11.11. szerda
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Gyorsabban és kisebb sugárterhelés mellett tudják a betegeket megvizsgálni az új berendezéssel.

   
   

  Sokkal rövidebb idő alatt lehet a vizsgálatot elvégezni az új, 16 szeletes CT készülékkel a Bugát Pál Kórház Radiológiai Osztályán – mondja Weisz Péter, az intézmény főigazgatója, aki hozzáteszi: ez csak egyike azon jó paramétereknek, amelyekkel az új berendezés rendelkezik. A gyorsaság következtében kisebb lesz a sugárterhelés, a nagyobb teljesítmény okán pörgősebb lesz az adatok, képek feldolgozása is. A világszínvonalú CT a gyorsaság mellett okosabb is elődjétől hiszen a röntgen osztály orvosai számos új, eddig nem végzett vizsgálatot is el tudnak vele végezni. Ilyen például az angiográfia, az érfalak vizsgálata, és a virtuális colonoscópia A kórháznak a régi, már-már matuzsálem korúnak nevezhető 14 éves, 1 szeletes készüléket sikerült lecserélni a biztonságos betegellátás érdekében, egy uniós pályázatnak köszönhetően. A csúcsminőségű gépből Magyarországon ez a második készülék, melyet a napokban a betegellátás szolgálatába állítottak a Bugát Pál Kórházban. A főigazgató elmondta, hamarosan új ultrahang, mammográfia és modern, teljesen digitalizált röntgen készülékek, is érkeznek a radiológia osztályra, segítve ezzel a gyorsabb, megbízhatóbb diagnosztikát, a minőségi betegellátást a gyöngyösi kórházban.


  Közösségi funkciók