3 °C

 
 
Méhekkel kapcsolatos védőkörzeti Intézkedések

A Heves Megyei Kormányhivatal Gyöngyös és több környező település teljes közigazgatási területére védőkörzeti intézkedést rendelt el.

24/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott KÖZTERÜLETEK RENDELTETÉSTŐL ELTÉRŐ HASZNÁLATÁRÓL szóló 25/2000.(IX.20.) önkormányzati rendelet módosításáról.

23/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott egyes díjfizetési kötelezettséget megállapító rendeletek hatályba lépésének módosításáról, melynek keretében módosította az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013. (II.4.), valamint a parkolásról szóló 4/2007. (II.19.) számú önkormányzati rendeleteket.

22/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott A SZEMÉLYES GONDOSKODÁST NYÚJTÓ SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL SZÓLÓ 21/2011.(VI.30.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL.

21/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott a GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2019. ÉVI ZÁRSZÁMADÁSÁRÓL.

Bővebben

Indul a zsellérközök közművesítése

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2015.11.05. csütörtök
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  A zsellérközök rehabilitációjával kapcsolatban tartott lakossági fórumot a gyöngyösi önkormányzat a városháza nagytermében szerda délután. A fórumon az érintett lakók többsége részt vett, az egyeztetésen a beruházás ütemezése mellett a gázvezeték esetleges kiépítéséről is szó esett.

   

  A zsellérközök infrastrukturális fejlesztése évtizedes adóssága Gyöngyösnek az ott élők felé – hangsúlyozták a városvezetők a szerda délutáni fórumon. Az egyeztetést Kévés Tamás alpolgármester mint a választókörzet képviselője kezdeményezte, a fórumon részt vett Hiesz György polgármester és Dr. Tatár László alpolgármester is. A beruházás részleteiről a városüzemeltetési igazgatóság szakemberei tájékoztatták a lakókat. Mint elmondták, a közel 110 millió forintos projekt az ivó-, csapadék- és szennyvízvezetékek kiépítése mellett térburkolattal ellátott út- és járdaépítést, valamint 26 parkolóhely kialakítását tartalmazza. A munkákat a közbeszerzésen nyertes cég kedvező időjárási körülmények esetén még idén elkezdi, és várhatóan jövő nyárra végeznek a beruházással.

  Nem része azonban a fejlesztésnek a gázvezeték kiépítése, ezért a szerdai lakossági fórum egyik fontos témája az ezzel kapcsolatos igényfelmérés volt. A gáz bevezetéséhez ugyanis anyagilag a lakóknak is hozzá kellene járulniuk, az önkormányzat most annak lehetőségét vizsgálja, hogy igény esetén hogyan tudná a finanszírozást lebonyolítani. A szerdai fórumon többen is jelezték, hogy vállalnák a gázvezeték kiépítésével járó kötelezettségeket, ezért a következő hetekben mindenkit arra kér majd az önkormányzat, hogy nyilatkozzon ezzel kapcsolatban. A gázvezeték kiépítésének technikai akadálya egyébként nincs, az jól beilleszthető lenne a beruházás egyéb munkálatai közé – derült ki az egyeztetésen.


  Közösségi funkciók