3 °C

 
 
Állami földrészleteket értékesítenek

A Magyar Állam tulajdonosi jogait gyakorló Nemzeti Földügyi Központ a felelős állami földvagyon-gazdálkodás fenntartásának érdekében a földbirtok-politika irányelvekkel összhangban, a kellő eljárási és jogszabályi garanciák megteremtése mellett, átlátható eljárások keretében hirdetmény közzétételével értékesíti a három hektárnál kisebb állami tulajdonú földrészleteket.

6/2020.(II.21.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. február 20-i ülésén rendeletet alkotott a PARKOLÁSRÓL szóló 4/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

5/2020.(II.21.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. február 20-i ülésén rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013. (II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

4/2020. (II.21.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. február 20-i ülésén rendeletet alkotott a KÖZTERÜLETEK RENDELTETÉSTŐL ELTÉRŐ HASZNÁLATÁRÓL szóló 25/2000. (IX. 20.) önkormányzati rendelet módosításáról.

3/2020.(II.21.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. február 20-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

BővebbenIngyenesen látogathatják a gyöngyösiek az Orczy-kertet

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2015.11.03. kedd
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  2015 novemberétől ingyenes látogathatják a Mátra Múzeum kertjét a gyöngyösiek. A kertbelépő november 3-ától a lakcímkártya felmutatásával válik ingyenessé.

   
   

  A gyöngyösi Orzcy-kastély és a hozzá tartozó kert 2007-ben újult meg, az Európai Örökség díjas revitalizáció során a kert is teljesen új megjelenést kapott, látogatása azonban azóta csak belépőjeggyel volt lehetséges. A helytörténeti és természettudományos állandó kiállítással is rendelkező Mátra Múzeum 2012 vége óta a Magyar Természettudományi Múzeum intézményeként működik, azonban Gyöngyös Város Önkormányzata minden évben hozzájárul a működés költségeihez.

  A város idén harmincmillió forinttal támogatja a Mátra Múzeumot, a képviselő-testület a támogatásért cserébe azt kérte, hogy a gyöngyösi lakosok ingyenesen látogathassák a múzeum kertjét. A Mátra Múzeum örömmel tett eleget a kérésnek, így november 3-ától a gyöngyösiek lakcímkártyájuk felmutatásával ingyenesen léphetnek be a kertbe a múzeum nyitvatartási idejében. A Mátra Múzeum a hétfői szünnap kivételével minden nap 9 és 17 óra között látogatható.


  Közösségi funkciók