3 °C

 
 
27/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott a helyi adókról szóló 27/2010.(XII.16.) önkormányzati rendelet módosításáról.

26/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

25/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott AZ ÖNKORMÁNYZATI TULAJDONBAN LÉVŐ LAKÁSOK ÉS HELYISÉGEK ELIDEGENÍTÉSÉRŐL szóló 18/2018.(III.29.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Méhekkel kapcsolatos védőkörzeti Intézkedések

A Heves Megyei Kormányhivatal Gyöngyös és több környező település teljes közigazgatási területére védőkörzeti intézkedést rendelt el.

24/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott KÖZTERÜLETEK RENDELTETÉSTŐL ELTÉRŐ HASZNÁLATÁRÓL szóló 25/2000.(IX.20.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Bővebben

Nem lesz műjégpálya

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2015.11.02. hétfő
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Végleg eldőlt: nem lesz műjégpálya Gyöngyösön az idei téli szezonban, jövőre azonban akár saját pályája is lehet a városnak. A helyi képviselő-testület harmadik alkalommal, ezúttal rendkívüli ülésen tárgyalt a kérdésről, a többség ezúttal sem támogatta az idei szezonra vonatkozó bérleti konstrukciót, kezdeményezte azonban, hogy jövőre használt pályát vásároljon az önkormányzat.

   

  Gyöngyös Város Önkormányzatának Képviselő-testülete harmadszor tárgyalt műjégpálya üzemeltetéséről, a képviselők többsége azonban ezúttal sem támogatta, hogy az önkormányzat az idei téli szezonban jégpályát béreljen. Ugyanakkor azt megszavazta a testület, hogy induljon közbeszerzés egy használt pálya vásárlására, hogy a 2016/2017-es szezonban a város még gazdaságosabban tudjon jégpályát biztosítani a városlakók számára.

  A képviselő-testület új eseti bizottságot hozott létre az önkormányzat, valamint a tisztségviselők médiajelenlétének figyelemmel kísérésére és a tisztségviselők protokoll-megjelenésének kontrollálására. Az eseti bizottság elnöki tisztségét Domjánné Dr. Nyizsalovszki Rita képviselő tölti be, tagjai közé Szűcsné Major Ildikót és Szén Gabriellát választotta meg a grémium.

  A testület úgy döntött, hogy 15 és fél millió forintos többletforrást biztosít a Felsővárosi Általános Iskola uniós pályázatból történő bővítéséhez. A projekt megvalósítása során több nehézség is felmerült, a többletforrásra azért volt szükség, hogy az uniós támogatásokat az önkormányzat határidőben le tudja hívni, és ne kerüljön veszélybe a beruházás befejezése.

  A képviselők több ponton módosították az önkormányzat költségvetési rendeletét. A változások lehetővé teszik a képviselők számára, hogy saját keretük terhére civil szervezeteket is támogathassanak, feltéve, ha a szervezet nem kötődik politikai párthoz. A testület a Mátra Művelődési Központ 2016-os támogatásának terhére előleget biztosít a jövő évi Magyar Kultúra Napja alkalmából szervezendő rendezvényhez, amelynek fellépője az ExperiDance társulata lesz. Az előadást 2016. január 22-én tartják a Dr. Fejes András Sport- és Rendezvénycsarnokban.

  A testület hozzájárult, hogy az önkormányzat pályázatot nyújtson be a Mátra Művelődési Központ felújítására. Az előzetes hozzájárulásra azért volt szükség, mert abban az esetben, ha az önkormányzat jogosult lesz indulni a százszázalékos támogatottságú pályázaton, és nyer is azon, akkor rövid idő marad a megvalósításra, hiszen a beruházást december 31-ig le kell zárni.


  Közösségi funkciók