3 °C

 
 
9/2020.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2020. március 26-án rendeletet alkotott egyes önkormányzati rendeletek módosításáról, melynek keretében módosította az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013. (II.4.), valamint a parkolásról szóló 4/2007. (II.19.) számú önkormányzati rendeleteket.

8/2020.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2020. március 26-án rendeletet alkotott a pénzbeli és természetbeni szociális ellátásokról szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

7/2020.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2020. március 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Állami földrészleteket értékesítenek

A Magyar Állam tulajdonosi jogait gyakorló Nemzeti Földügyi Központ a felelős állami földvagyon-gazdálkodás fenntartásának érdekében a földbirtok-politika irányelvekkel összhangban, a kellő eljárási és jogszabályi garanciák megteremtése mellett, átlátható eljárások keretében hirdetmény közzétételével értékesíti a három hektárnál kisebb állami tulajdonú földrészleteket.

6/2020.(II.21.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. február 20-i ülésén rendeletet alkotott a PARKOLÁSRÓL szóló 4/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

BővebbenNem lesz műjégpálya

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2015.11.02. hétfő
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Végleg eldőlt: nem lesz műjégpálya Gyöngyösön az idei téli szezonban, jövőre azonban akár saját pályája is lehet a városnak. A helyi képviselő-testület harmadik alkalommal, ezúttal rendkívüli ülésen tárgyalt a kérdésről, a többség ezúttal sem támogatta az idei szezonra vonatkozó bérleti konstrukciót, kezdeményezte azonban, hogy jövőre használt pályát vásároljon az önkormányzat.

   

  Gyöngyös Város Önkormányzatának Képviselő-testülete harmadszor tárgyalt műjégpálya üzemeltetéséről, a képviselők többsége azonban ezúttal sem támogatta, hogy az önkormányzat az idei téli szezonban jégpályát béreljen. Ugyanakkor azt megszavazta a testület, hogy induljon közbeszerzés egy használt pálya vásárlására, hogy a 2016/2017-es szezonban a város még gazdaságosabban tudjon jégpályát biztosítani a városlakók számára.

  A képviselő-testület új eseti bizottságot hozott létre az önkormányzat, valamint a tisztségviselők médiajelenlétének figyelemmel kísérésére és a tisztségviselők protokoll-megjelenésének kontrollálására. Az eseti bizottság elnöki tisztségét Domjánné Dr. Nyizsalovszki Rita képviselő tölti be, tagjai közé Szűcsné Major Ildikót és Szén Gabriellát választotta meg a grémium.

  A testület úgy döntött, hogy 15 és fél millió forintos többletforrást biztosít a Felsővárosi Általános Iskola uniós pályázatból történő bővítéséhez. A projekt megvalósítása során több nehézség is felmerült, a többletforrásra azért volt szükség, hogy az uniós támogatásokat az önkormányzat határidőben le tudja hívni, és ne kerüljön veszélybe a beruházás befejezése.

  A képviselők több ponton módosították az önkormányzat költségvetési rendeletét. A változások lehetővé teszik a képviselők számára, hogy saját keretük terhére civil szervezeteket is támogathassanak, feltéve, ha a szervezet nem kötődik politikai párthoz. A testület a Mátra Művelődési Központ 2016-os támogatásának terhére előleget biztosít a jövő évi Magyar Kultúra Napja alkalmából szervezendő rendezvényhez, amelynek fellépője az ExperiDance társulata lesz. Az előadást 2016. január 22-én tartják a Dr. Fejes András Sport- és Rendezvénycsarnokban.

  A testület hozzájárult, hogy az önkormányzat pályázatot nyújtson be a Mátra Művelődési Központ felújítására. Az előzetes hozzájárulásra azért volt szükség, mert abban az esetben, ha az önkormányzat jogosult lesz indulni a százszázalékos támogatottságú pályázaton, és nyer is azon, akkor rövid idő marad a megvalósításra, hiszen a beruházást december 31-ig le kell zárni.


  Közösségi funkciók