3 °C

 
 
Állami földrészleteket értékesítenek

A Magyar Állam tulajdonosi jogait gyakorló Nemzeti Földügyi Központ a felelős állami földvagyon-gazdálkodás fenntartásának érdekében a földbirtok-politika irányelvekkel összhangban, a kellő eljárási és jogszabályi garanciák megteremtése mellett, átlátható eljárások keretében hirdetmény közzétételével értékesíti a három hektárnál kisebb állami tulajdonú földrészleteket.

6/2020.(II.21.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. február 20-i ülésén rendeletet alkotott a PARKOLÁSRÓL szóló 4/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

5/2020.(II.21.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. február 20-i ülésén rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013. (II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

4/2020. (II.21.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. február 20-i ülésén rendeletet alkotott a KÖZTERÜLETEK RENDELTETÉSTŐL ELTÉRŐ HASZNÁLATÁRÓL szóló 25/2000. (IX. 20.) önkormányzati rendelet módosításáról.

3/2020.(II.21.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. február 20-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

BővebbenBemutatták a Járási Esélyteremtő Programtervet

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2015.10.30. péntek
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  A gyöngyösi városháza dísztermében mutatták be csütörtökön a Járási Esélyteremtő Programtervet a „Területi együttműködés kialakítása a gyöngyösi járásban” című projekt záró rendezvényén.

   
   

  Gyöngyös Város Önkormányzata, mint projektgazda ebben az évben EU-s támogatást nyert a projekt megvalósítására. A dokumentum a Gyöngyösi járás huszonöt településének közreműködésével jött létre, célja pedig az esélyegyenlőségi problémák komplex kezelése, az önkormányzatok hosszú távú együttműködése, illetve a társadalmi előítéletek és a diszkrimináció csökkentése a településeken.

  A törvényi kötelezettségeknek eleget téve a Gyöngyösi járás települései még 2013-ban megalkották helyi esélyegyenlőségi programjukat, amelyek összehangolását a Gyöngyös Város Önkormányzata gesztorsága mellett elkészült Járási Esélyteremtő Programterv és annak intézkedési terve valósítja meg. A dokumentum elkészítésében mind a huszonöt önkormányzat részt vett, a több hónapos szakmai munka során a szakemberek több alkalommal tartottak kerekasztal-beszélgetéseket, amelyeken az önkormányzatok mellett a járási hivatal, szakmai és civil szervezetek, egyházak és nemzetiségi önkormányzatok képviselői fejtették ki véleményüket. A Járási Esélyteremtő Programtervet múlt héten Gyöngyös Város Önkormányzatának Képviselő-testülete elfogadta, a huszonnégy település pedig november végig tárgyalja meg és fogadja el.

  A dokumentum a jogszabályi háttér mellett részletesen ismerteti a települések sajátosságait, feltárva azok esélyegyenlőségi problémáit, és ezek alapján öt célcsoportra fogalmaz meg fejlesztési lehetőségeket. A dokumentum külön foglalkozik a romák és mélyszegénységben élők, a gyerekek, a nők, az idősek és a fogyatékkal élők esélyteremtésének kérdésével. A Járási Esélyteremtő Programtervet a következő hetekben roadshow keretében a Gyöngyösi járás településein mutatják be.


  Közösségi funkciók