3 °C

 
 
Méhekkel kapcsolatos védőkörzeti Intézkedések

A Heves Megyei Kormányhivatal Gyöngyös és több környező település teljes közigazgatási területére védőkörzeti intézkedést rendelt el.

24/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott KÖZTERÜLETEK RENDELTETÉSTŐL ELTÉRŐ HASZNÁLATÁRÓL szóló 25/2000.(IX.20.) önkormányzati rendelet módosításáról.

23/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott egyes díjfizetési kötelezettséget megállapító rendeletek hatályba lépésének módosításáról, melynek keretében módosította az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013. (II.4.), valamint a parkolásról szóló 4/2007. (II.19.) számú önkormányzati rendeleteket.

22/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott A SZEMÉLYES GONDOSKODÁST NYÚJTÓ SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL SZÓLÓ 21/2011.(VI.30.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL.

21/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott a GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2019. ÉVI ZÁRSZÁMADÁSÁRÓL.

Bővebben

Bemutatták a Járási Esélyteremtő Programtervet

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2015.10.30. péntek
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  A gyöngyösi városháza dísztermében mutatták be csütörtökön a Járási Esélyteremtő Programtervet a „Területi együttműködés kialakítása a gyöngyösi járásban” című projekt záró rendezvényén.

   
   

  Gyöngyös Város Önkormányzata, mint projektgazda ebben az évben EU-s támogatást nyert a projekt megvalósítására. A dokumentum a Gyöngyösi járás huszonöt településének közreműködésével jött létre, célja pedig az esélyegyenlőségi problémák komplex kezelése, az önkormányzatok hosszú távú együttműködése, illetve a társadalmi előítéletek és a diszkrimináció csökkentése a településeken.

  A törvényi kötelezettségeknek eleget téve a Gyöngyösi járás települései még 2013-ban megalkották helyi esélyegyenlőségi programjukat, amelyek összehangolását a Gyöngyös Város Önkormányzata gesztorsága mellett elkészült Járási Esélyteremtő Programterv és annak intézkedési terve valósítja meg. A dokumentum elkészítésében mind a huszonöt önkormányzat részt vett, a több hónapos szakmai munka során a szakemberek több alkalommal tartottak kerekasztal-beszélgetéseket, amelyeken az önkormányzatok mellett a járási hivatal, szakmai és civil szervezetek, egyházak és nemzetiségi önkormányzatok képviselői fejtették ki véleményüket. A Járási Esélyteremtő Programtervet múlt héten Gyöngyös Város Önkormányzatának Képviselő-testülete elfogadta, a huszonnégy település pedig november végig tárgyalja meg és fogadja el.

  A dokumentum a jogszabályi háttér mellett részletesen ismerteti a települések sajátosságait, feltárva azok esélyegyenlőségi problémáit, és ezek alapján öt célcsoportra fogalmaz meg fejlesztési lehetőségeket. A dokumentum külön foglalkozik a romák és mélyszegénységben élők, a gyerekek, a nők, az idősek és a fogyatékkal élők esélyteremtésének kérdésével. A Járási Esélyteremtő Programtervet a következő hetekben roadshow keretében a Gyöngyösi járás településein mutatják be.


  Közösségi funkciók