3 °C

 
 
27/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott a helyi adókról szóló 27/2010.(XII.16.) önkormányzati rendelet módosításáról.

26/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

25/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott AZ ÖNKORMÁNYZATI TULAJDONBAN LÉVŐ LAKÁSOK ÉS HELYISÉGEK ELIDEGENÍTÉSÉRŐL szóló 18/2018.(III.29.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Méhekkel kapcsolatos védőkörzeti Intézkedések

A Heves Megyei Kormányhivatal Gyöngyös és több környező település teljes közigazgatási területére védőkörzeti intézkedést rendelt el.

24/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott KÖZTERÜLETEK RENDELTETÉSTŐL ELTÉRŐ HASZNÁLATÁRÓL szóló 25/2000.(IX.20.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Bővebben

Élménypark létesülhet Kékestetőn

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2015.10.23. péntek
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  A gyöngyösi képviselő-testület csütörtöki ülésén elfogadta a kékestetői klimatikus gyógyhely fejlesztési stratégiáját, amely egy országosan egyedülálló, stresszoldó klimatikus élménypark létrehozását célozza. A képviselők egyebek mellett a hulladékgazdálkodási rendeletet is módosították, a műjégpálya ügyében azonban nem jutottak közös nevezőre.

   

  Látogatóközpont, valamint egy Magyarországon egyedülálló, stresszoldó klimatikus élménypark létrehozása is szerepel abban a stratégiában, amelyet csütörtöki ülésén fogadott el a gyöngyösi képviselő-testület. A dokumentum a kékestetői klimatikus gyógyhely fejlesztését célozza, és egyebek mellett parkolók építését, utak felújítását és egyéb infrastrukturális beruházásokat is tartalmaz. A stratégia pályázati forrásból valósulhat meg, a projekt költségét mintegy 700 millió forintra becsülik. A testület elfogadta a város 2019-ig szóló gazdaságfejlesztési stratégiáját is, amely több, európai uniós pályázatnak is feltétele.

  A képviselők nem tudtak dönteni a műjégpálya ügyében. Szeptemberben a grémium úgy határozott, hogy a túlzott költségek miatt az idei szezonban nem üzemeltet műjégpályát, most azonban a Fidesz-frakció előterjesztésére ismét tárgyaltak a kérdésről. A hosszas vitát végül azzal zárták le a képviselők, hogy további egyeztetések és részletes pénzügyi tervezés után a jövő hét végén rendkívüli ülésen térnek vissza ismét a jégpálya ügyére.

  A képviselő-testület a 2016. január elsejétől hatályos kormányrendelethez igazította hulladékgazdálkodási rendeletét. A legfontosabb változás, hogy a két- vagy több személy által lakott ingatlanok esetében a szerződött mérték minimális mértéke nyolcvan literre változik, míg az egy személy által lakott családi házak esetében legalább hatvan literre kell szerződni a hulladékszállító társasággal.

  A grémium első fordulóban tárgyalta a közösségellenes magatartás szabályozására irányuló rendelettervezetét. A rendelettervezet kitér egyebek mellett a városi jelképek használatára, a közterületek rendeltetésszerű használatára, a parkolás rendjére és az állattartás szabályaira is. A rendeletben foglaltak megsértőire öt- és százötvenezer forint közötti bírság szabható ki. A tervezetről novemberben újra tárgyal majd a testület, és ha elfogadja, a szabályok 2016. január elsejétől lépnek hatályba.

  Ugyancsak első olvasatban szerepelt a testület előtt a város kulturális koncepciója, és arról is döntés született, hogy az önkormányzat pályázatot ír ki iskolai védőnői álláshely betöltésére.

  A testület hozzájárult, hogy az önkormányzat térítésmentesen átadja az államnak a tervezett új tűzoltólaktanya területéül szolgáló ingatlant. A volt honvédségi laktanyán belül található közel 1000 négyzetméteres telken az önkormányzat több ingatlant is elbontott, hogy felépülhessen az új tűzoltólaktanya. Az új létesítmény költségei megközelítik a 900 millió forintot.

  A testület döntött egy új, rendszámfelismerő és térfelügyelő kamerarendszer kiépítéséről is. A 14 kamera beszerzésére az önkormányzat közbeszerzést ír ki, a rendszer üzemeltetését pedig a Gyöngyösi Rendőrkapitányság fogja végezni. Az új rendszer mellett a már meglévő kamerarendszert is bővíti az önkormányzat, ennek fedezetét a 2016-os költségvetésben teremtik majd meg.

  Ugyancsak döntés született csütörtökön az adventi díszkivilágítás bővítéséről. Az önkormányzat közel tízmillió forintból bérel, illetve vásárol új motívumokat és fényfüzéreket. A képviselők arról is határoztak, hogy a régi díszkivilágítás elemeit a város több pontján, szigetszerűen helyezik el, így bővülhet a kivilágított utcák sora.

  Több mint négyszáz ponton a közvilágítás több mint 25 éves lámpatestei is megújulnak a városban. A testület hozzájárult a több mint 20 millió forintos beruházáshoz, melynek összegét 6 éves futamidő alatt részletekben törleszti az önkormányzat az áramszolgáltatónak.

  A testület többletforrásokat rendelt több beruházáshoz, így a Pesti út – Róbert Károly út szervizútjának felújításához 12 millió forintot, a Hattyú téri kézilabdapálya kerítésének cseréjéhez keretösszegként mintegy 2 és fél millió forintot, a Városháza épületének akadálymentesítését célzó lift építéséhez pedig plusz kilencmillió forintot hagyott jóvá. A zsellérközök közművesítését célzó beruházás összértéke megközelíti a 110 millió forintot, amelyhez mintegy 70 millió forintos többletforrást rendelt a grémium. A beruházás megvalósítása 2016. március végére zárulhat le, így a kiadás a jövő évi költségvetést terheli. A Harrer Ferenc - Deák Ferenc - Határ utca csapadékvíz elvezető rendszerének felújításához közel hatmillió forintot rendelt a testület.

  Az önkormányzat kétmillió forinttal járult hozzá a Gyöngyösi Hivatásos Tűzoltóság eszközbeszerzéséhez, és ugyancsak kétmillió forinttal támogatja a Bugát Pál Kórház sürgősségi vérellátásra használt gépkocsijának cseréjét.

  A védett épületek felújításáról szóló rendelet is módosította a testület, ennek értelmében a jövőben az utak mentén felállított kőkeresztek felújítására is igényelhető önkormányzati támogatás.


  Közösségi funkciók