3 °C

 
 
27/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott a helyi adókról szóló 27/2010.(XII.16.) önkormányzati rendelet módosításáról.

26/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

25/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott AZ ÖNKORMÁNYZATI TULAJDONBAN LÉVŐ LAKÁSOK ÉS HELYISÉGEK ELIDEGENÍTÉSÉRŐL szóló 18/2018.(III.29.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Méhekkel kapcsolatos védőkörzeti Intézkedések

A Heves Megyei Kormányhivatal Gyöngyös és több környező település teljes közigazgatási területére védőkörzeti intézkedést rendelt el.

24/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott KÖZTERÜLETEK RENDELTETÉSTŐL ELTÉRŐ HASZNÁLATÁRÓL szóló 25/2000.(IX.20.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Bővebben

Megalakult a Gyöngyös Városi Diáktanács

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2015.10.20. kedd
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  A gyöngyösi iskolák diákönkormányzataiban tevékenykedő fiatalok kezdeményezésére létrejött a Gyöngyös Városi Diáktanács.

   
   

  A szervezet alakuló ülését kedden tartotta a Városháza dísztermében, ahol Hiesz György polgármester köszöntötte a küldötteket, és támogatásáról biztosította a szervezetet. A város tíz iskolájából érkezett húsz küldött elfogadta a szervezeti- és működési szabályzatot, és megválasztotta a nyolctagú elnökséget. A közgyűlés döntése értelmében az elnöki tisztséget Spisák Bence, a Berze Nagy János Gimnázium diákja fogja betölteni az elnökség egy évre szóló mandátumának végéig.

  Az újonnan létrejött grémium a Gyöngyösi Ifjúsági- és Diákfórum jogutódjaként fog működni, célja pedig, hogy a diákok is kialakíthassák véleményüket az őket érintő döntésekkel kapcsolatban. A szervezet véleményezheti majd a gyöngyösi képviselő-testület ifjúságot érintő előterjesztéseit, és a városi diákprogramok szerevezésében is feladatot vállal. Az első program, amely a városi diáktanács közreműködésével valósul meg, a november 7-én szervezendő önkéntes nap lesz, amit a Mátrában rendeznek majd meg. A diáktanács tervei között szerepel egy díj alapítása is, amelynek odaítéléséről minden évben a havonta ülésező szervezet dönt majd.


  Közösségi funkciók