3 °C

 
 
Méhekkel kapcsolatos védőkörzeti Intézkedések

A Heves Megyei Kormányhivatal Gyöngyös és több környező település teljes közigazgatási területére védőkörzeti intézkedést rendelt el.

24/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott KÖZTERÜLETEK RENDELTETÉSTŐL ELTÉRŐ HASZNÁLATÁRÓL szóló 25/2000.(IX.20.) önkormányzati rendelet módosításáról.

23/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott egyes díjfizetési kötelezettséget megállapító rendeletek hatályba lépésének módosításáról, melynek keretében módosította az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013. (II.4.), valamint a parkolásról szóló 4/2007. (II.19.) számú önkormányzati rendeleteket.

22/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott A SZEMÉLYES GONDOSKODÁST NYÚJTÓ SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL SZÓLÓ 21/2011.(VI.30.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL.

21/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott a GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2019. ÉVI ZÁRSZÁMADÁSÁRÓL.

Bővebben

Felhős időben is termel a naperőmű

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2015.10.14. szerda
 
Utoljára módosítva: 2015-10-15 09:22
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Magyarországon, sőt a régióban is egyedülálló a visontai naperőmű.

   
   

  Elkészült Magyarország legnagyobb fotovoltaikus erőműve. Már a hálózatra kapcsolva működik a Mátrai Erőmű Zrt. beruházásában mintegy 6,5 milliárd forintos ráfordítással megépült 16 megawattos teljesítményű erőmű Visontán.

  A létesítmény avatásakor Marie-Theres Thiell, a társaság felügyelő bizottságának elnöke arról beszélt: 2013-ban, a beruházás tervezésekor még komoly \"turbulenciák\" jellemezték a magyar energiagazdaságot. Az erőmű fő tulajdonosa, a német RWE-csoport számára ekkor még korántsem volt biztos, hogy további fejlesztéseket kíván itt végrehajtani. Úgy vélte, jól döntöttek, amikor mégis a beruházás megvalósítása mellett tették le a voksukat, hiszen ma már joggal lehetnek büszkék a \"Magyarországon és az RWE-csoporton belül is egyedülálló létesítményre\".

  Mivel idén decemberben lesz húsz éve, hogy aláírták a privatizációs szerződést, az RWE szándékairól úgy fogalmazott: \"maradni fogunk, és a magyar energiagazdaság minden szereplőjével közösen fogjuk alakítani a magyarországi energiagazdálkodás jövőjét\".

  Az elnök asszony kiemelte Valaska József, a társaság korábbi elnöke megkerülhetetlen szerepét a beruházás megvalósításában, mondván, az ő \"makacssága\" kellett ahhoz, hogy sikerüljön meggyőzni az RWE-t a fotovoltaikus erőmű létjogosultságáról.

  Bernhard Lüschper, az igazgatóság elnöke köszöntőjében arról beszélt: a naperőmű teljesítménye a Mátrai Erőmű beépített teljesítményéhez képest jóval kisebb, ám jelentősége mégis nagy, hiszen "a gondolatváltás időszakát éli" az energia-ipar, s Közép-Kelet Európa legnagyobb fotovoltaikus erőműve ennek ékes - megvalósult - példája. Mint mondta, nem az alkalmazott technológia a kuriózum - hiszen ez már ismert és közismert, gyakorta alkalmazott -, hanem az a megvalósítási kompetencia, ami a beruházást jellemzi.

  - Ennek a létesítménynek a következő 15-20 évben dolgoznia kell, remélem, látunk még jó néhány napsütéses órát - mondta az igazgatóság elnöke.

  Naperőmű-avatás Visontán

   
  21 kép
  Dátum: 2015-10-14 14:08:00
   


  Közösségi funkciók