3 °C

 
 
Méhekkel kapcsolatos védőkörzeti Intézkedések

A Heves Megyei Kormányhivatal Gyöngyös és több környező település teljes közigazgatási területére védőkörzeti intézkedést rendelt el.

24/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott KÖZTERÜLETEK RENDELTETÉSTŐL ELTÉRŐ HASZNÁLATÁRÓL szóló 25/2000.(IX.20.) önkormányzati rendelet módosításáról.

23/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott egyes díjfizetési kötelezettséget megállapító rendeletek hatályba lépésének módosításáról, melynek keretében módosította az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013. (II.4.), valamint a parkolásról szóló 4/2007. (II.19.) számú önkormányzati rendeleteket.

22/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott A SZEMÉLYES GONDOSKODÁST NYÚJTÓ SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL SZÓLÓ 21/2011.(VI.30.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL.

21/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott a GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2019. ÉVI ZÁRSZÁMADÁSÁRÓL.

Bővebben

Épületek felújításának támogatása

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2015.10.14. szerda
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Újabb csoporttal bővült azon épületek köre, melyek homlokzati felújításához önkormányzati támogatásra lehet majd a jövőben pályázni.

   

  Támogatási rendszerünkben a műemlékek és helyi védett épületek mellett új kategória a városképi jelentőségű épületek csoportja. Ide sorolhatók azon ingatlanok, melyek egyedileg sem országos, sem helyi védelem alatt nem állnak, de frekventált elhelyezkedésűek, így megjelenésük városképi szempontból jelentős. Ilyenek az országos főutak mentén fekvő ingatlanok, a városszerkezeti jelentőségű területen fekvő nem védett ingatlanok, valamint a nem védett területen lévő sarokingatlanok.

  Bár az épület-felújítások támogatására szánt idei költségvetési keret már kimerült, a támogatásra remélhetőleg a jövő évben is lesz lehetőség. A tulajdonosoknak érdemes tehát tájékozódni ingatlanuk védett, vagy városképi jelentőségű besorolásáról, vagyis arról, hogy az épület támogatható kategóriába tartozik-e. Amennyiben igen, és a közeljövőben a homlokzat, tető felújítását tervezik, érdemes lehet felkészülni a támogatási pályázat tavaszi kiírásáig. Ezt a pár hónapot ki lehet használni a munkálatok megtervezésére, egyeztetésére, és ha szükséges, a tervek elkészítésére, engedélyeztetésére.

  Az építészeti örökség, a városképi jelentőségű épületek és a helyi védelem alatt álló természeti értékek fenntartásának támogatásáról szóló önkormányzati rendelet megtalálható honlapunkon. Az épület-felújítások támogatásával kapcsolatban részletes felvilágosítás kérhető a Polgármesteri Hivatal Városfejlesztési és Városüzemeltetési Igazgatóságán (Kiss Tiborné városfejlesztési igazgató helyettes Telefon: 37/510-314; e-mail: epitesz@hivatal.gyongyos.hu)


  Közösségi funkciók