3 °C

 
 
Méhekkel kapcsolatos védőkörzeti Intézkedések

A Heves Megyei Kormányhivatal Gyöngyös és több környező település teljes közigazgatási területére védőkörzeti intézkedést rendelt el.

24/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott KÖZTERÜLETEK RENDELTETÉSTŐL ELTÉRŐ HASZNÁLATÁRÓL szóló 25/2000.(IX.20.) önkormányzati rendelet módosításáról.

23/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott egyes díjfizetési kötelezettséget megállapító rendeletek hatályba lépésének módosításáról, melynek keretében módosította az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013. (II.4.), valamint a parkolásról szóló 4/2007. (II.19.) számú önkormányzati rendeleteket.

22/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott A SZEMÉLYES GONDOSKODÁST NYÚJTÓ SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL SZÓLÓ 21/2011.(VI.30.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL.

21/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott a GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2019. ÉVI ZÁRSZÁMADÁSÁRÓL.

Bővebben

Jobb körülmények között

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2015.10.08. csütörtök
 
Utoljára módosítva: 2015-10-14 09:00
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Egy sikeres EU-pályázatnak köszönhetően jobb körülmények között élhetnek a gyöngyösi Idősek Bentlakásos Otthona lakói.

   

  A Kistérségi Humán Szolgáltató Központ Idősek Bentlakásos Otthona lakóinak életminőség javítását szolgáló korszerűsítése és infrastrukturális fejlesztése a gyöngyösi kistérségben? című pályázat 180 millió Ft összegű vissza nem térítendő támogatásban részesült. A projekt keretében európai uniós támogatással, az IBO épületének korszerűsítése, bővítése és infrastrukturális fejlesztése, akadálymentesítése, új berendezések és eszközök beszerzése, ezáltal az ellátottak életminőségének javítását szolgáló fejlesztés valósult meg a gyöngyösi kistérségben (a projekt azonosítója: TIOP-3.4.2-11/1-2012-0011)

  A projekt közvetlen célja volt egy olyan korszerűsítés megvalósítása, mely az épület műszaki állapotának korszerűsítését, az intézmény infrastrukturális adottságait fejlessze. A megvalósulással megtörtént az épület külső és belső akadálymentesítése, csökkent a közösségi terek zsúfoltsága. A belső terek funkcióinak átcsoportosításával, és a mintegy 250 m2 új terület bevonásával, korszerű környezeti feltételek kialakítása valósult meg. A projekt tartalmazta az otthon már elavult, elhasználódott eszközeinek cseréjét, és a hiányzó tárgyi és IKT eszközök beszerzését is. Mindezek együttesen szolgálják az otthon lakói életminőségének javítását, hiszen a szociális szolgáltatásának színvonala növekedett, így az intézet 100 férőhelyszámával hosszú távon is 100%-os kihasználtsággal tud továbbműködni. A projekt hatására az intézmény lehetővé tudja tenni ellátottai számára, hogy egy modernebb és humanizáltabb környezetben éljék mindennapjaikat, aktív és tartalmas időskort élhessenek meg.

  A projekt eredmény továbbá, hogy az intézményben dolgozó szakembereknek is korszerűbb munkakörülményeket biztosított modern eszközök és berendezések beszerzésével, segítve ezzel a hatékony munkavégzést és a dolgozók komfortérzetét.


  Közösségi funkciók