3 °C

 
 
Méhekkel kapcsolatos védőkörzeti Intézkedések

A Heves Megyei Kormányhivatal Gyöngyös és több környező település teljes közigazgatási területére védőkörzeti intézkedést rendelt el.

24/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott KÖZTERÜLETEK RENDELTETÉSTŐL ELTÉRŐ HASZNÁLATÁRÓL szóló 25/2000.(IX.20.) önkormányzati rendelet módosításáról.

23/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott egyes díjfizetési kötelezettséget megállapító rendeletek hatályba lépésének módosításáról, melynek keretében módosította az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013. (II.4.), valamint a parkolásról szóló 4/2007. (II.19.) számú önkormányzati rendeleteket.

22/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott A SZEMÉLYES GONDOSKODÁST NYÚJTÓ SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL SZÓLÓ 21/2011.(VI.30.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL.

21/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott a GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2019. ÉVI ZÁRSZÁMADÁSÁRÓL.

Bővebben

Figyeljenek az unokáinkra - idősek köszöntése

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2015.10.06. kedd
 
Utoljára módosítva: 2015-10-06 17:55
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Az idősek tiszteletére rendezett ünnepségen ötvenedik és hatvanadik házassági évfordulójukat ünneplő párokat is köszöntöttek.

   
   

  - Különösen fontos példát adnak az öt illetve hat évtizede együtt élő házaspárok manapság, amikor a házasságok nagy része néhány év után felbomlik - mondta köszöntőjében Hiesz György polgármester a város idősek napjára rendezett ünnepségén.

  Beszélt arról is: az előző generáció(k) munkája és tudása nélkül az egykor \"tisztes szegénységben élő\" mezővárosias településből, Gyöngyösből nem lehetett volna mára egy modern város.

  Úgy vélte, az idősek tudására és tapasztalatára mindig szükség van, volt és lesz is, és beszélt arról is: tévedés azt hinni, hogy a korosabb generáció \"nem találta meg a helyét\" a modenr technológia világában. Igaz, sok esetben a kényszer - a gyerekek, unokák messzire, külföldre költözése szülte kényszer miatt tanulták meg a skype, a viber, a facebook használatát...

  Beszélt a városi intézményrendszerről, amely az idős embereknek igyekszik segítséget és támaszt nyújtani, s úgy fogalmazott: reméli, hogy mindezek mögött emberség és törődés húzódik meg, hiszen annál semmi sem fontosabb.

  Az ünnepséget huszonnégy házaspárt köszöntöttek, legtöbben ötvenedik, hárman hatvanadik házassági éfvordulójukat ünneplik idén.

  Az idősek nevében Szoboszlai Endre mondott köszönetet a figyelmességért, s egyúttal egy kérést is megfogalmazott:

  - Ha van kapacitás, van akarat arra, hogy törődjön a város az idősekkel, akkor azt kérem - remélhetően minden kortársam nevében is -, hogy többszörös kapacitás és figyelem jusson az unokáinkra. Hiszen ők jelentik a jövőt - fogalmazott.

  Az ünnepséget Némedi-Varga Tímea és Pelsőczy László űsora zárta.

   

  Egy nappal korábban az Idősek Bentlakásos Otthonának lakóit köszöntötték az Idősek Világnapja alkalmából. Mint Maka Piroska, az intézményt működtető Kistérségi Humán Szolgáltató Központ igazgatója elmondta: az Idősek Világnapját tíznapos rendezvénysorozattal ünneplik, melynek utolsó állomása a bővítést célzó beruházás átadása lesz. Maka Piroska bemutatta az intézmény október elsején kinevezett új szakmai vezetőjét, Nagyné Lőrincz Andreát, aki köszöntőjében elmondta: azon fog dolgozni, hogy az otthon lakói minél tartalmasabban tölthessék el napjaikat.

   

  Hiesz György polgármester ünnepi beszédében rámutatott, milyen fontos megbecsülni az időseket, hiszen az ő tudásuk nélkül a fiatal nemzedékek sem boldogulhatnak. A polgármester úgy véli: az öregedő társadalmat a kivándorlás is súlyosan érinti, hiszen egyre lazábbá válnak a szálak az idős és a fiatal nemzedék között, ezért is van kiemelt szerepe a hasonló otthonoknak és az ott dolgozóknak.

   

  A megemlékezésen Hiesz György polgármester és dr. Bekecs Andrea járás hivatalvezető egy-egy szál rózsával köszöntötte az otthon lakóit, a délutánt pedig az Empty Pubs előadása tette teljessé.

   

  Idősek napja 2015

   
  46 kép
  Dátum: 2015-10-06 16:25:00
   


  Közösségi funkciók