3 °C

 
 
9/2020.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2020. március 26-án rendeletet alkotott egyes önkormányzati rendeletek módosításáról, melynek keretében módosította az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013. (II.4.), valamint a parkolásról szóló 4/2007. (II.19.) számú önkormányzati rendeleteket.

8/2020.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2020. március 26-án rendeletet alkotott a pénzbeli és természetbeni szociális ellátásokról szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

7/2020.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2020. március 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Állami földrészleteket értékesítenek

A Magyar Állam tulajdonosi jogait gyakorló Nemzeti Földügyi Központ a felelős állami földvagyon-gazdálkodás fenntartásának érdekében a földbirtok-politika irányelvekkel összhangban, a kellő eljárási és jogszabályi garanciák megteremtése mellett, átlátható eljárások keretében hirdetmény közzétételével értékesíti a három hektárnál kisebb állami tulajdonú földrészleteket.

6/2020.(II.21.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. február 20-i ülésén rendeletet alkotott a PARKOLÁSRÓL szóló 4/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

BővebbenMáriás fiatalok találkozója

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2015.09.28. hétfő
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Tizedik alkalommal rendezték meg a Máriás fiatalok találkozóját Gyöngyösön az Alsóvárosi Plébánia szervezésében.

   
   

  A gyöngyösi Alsóvárosi Plébánia és a ferences templom egyik legnagyobb ünnepén a hűvös szeptemberi idő ellenére ismét több Máriás-csoport mutatta be szebbnél szebben feldíszített, Szűzanyát ábrázoló szobrát a gyöngyösi Fájdalmas Szűzanya búcsúján. A mátraaljai búcsújáró hely kedvelt kegyhely, ahová nem csak az ország különböző részéről, hanem a határon túlról is érkeznek hívek.

  Kárpáti Kázmér ferences plébános a találkozón elmondta: öröm látni a visszatérő arcokat, egyúttal arra kérte a máriás fiatalokat, hogy az egyházközségükben keressék meg azokat, akiket méltónak találnak arra, hogy közéjük tartozzanak. Így gyarapítva a máriás fiatalok táborát.

  A hagyományokhoz híven az egyházi búcsú programja napokkal korábban szentmisékkel, imaórákkal, zsolozsmával, valamint énekes Máris-köszöntővel kezdődött. Az egyházi találkozó központi programja a Beer Miklós püspök által celebrált vasárnapi szabadtéri szentmise volt.

  Idén a Fájdalmas Szűzanya búcsújához kapcsolódóan tízedik alkalommal rendezték meg a máriás fiatalok országos találkozóját. Ebből az alkalomból kiadták a Máriás fiatalok kézikönyvét, amely bemutatja a régi és a jelenlegi liturgikus szolgálat elemeit, valamint számos gyakorlati tanácsot ad keresztény elkötelezettségük mélyítéséhez is.

  Máriás fiatalok találkozója

   
  47 kép
  Dátum: 2015-09-28 09:33:00
   


  Közösségi funkciók