3 °C

 
 
Méhekkel kapcsolatos védőkörzeti Intézkedések

A Heves Megyei Kormányhivatal Gyöngyös és több környező település teljes közigazgatási területére védőkörzeti intézkedést rendelt el.

24/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott KÖZTERÜLETEK RENDELTETÉSTŐL ELTÉRŐ HASZNÁLATÁRÓL szóló 25/2000.(IX.20.) önkormányzati rendelet módosításáról.

23/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott egyes díjfizetési kötelezettséget megállapító rendeletek hatályba lépésének módosításáról, melynek keretében módosította az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013. (II.4.), valamint a parkolásról szóló 4/2007. (II.19.) számú önkormányzati rendeleteket.

22/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott A SZEMÉLYES GONDOSKODÁST NYÚJTÓ SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL SZÓLÓ 21/2011.(VI.30.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL.

21/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott a GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2019. ÉVI ZÁRSZÁMADÁSÁRÓL.

Bővebben

Máriás fiatalok találkozója

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2015.09.28. hétfő
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Tizedik alkalommal rendezték meg a Máriás fiatalok találkozóját Gyöngyösön az Alsóvárosi Plébánia szervezésében.

   
   

  A gyöngyösi Alsóvárosi Plébánia és a ferences templom egyik legnagyobb ünnepén a hűvös szeptemberi idő ellenére ismét több Máriás-csoport mutatta be szebbnél szebben feldíszített, Szűzanyát ábrázoló szobrát a gyöngyösi Fájdalmas Szűzanya búcsúján. A mátraaljai búcsújáró hely kedvelt kegyhely, ahová nem csak az ország különböző részéről, hanem a határon túlról is érkeznek hívek.

  Kárpáti Kázmér ferences plébános a találkozón elmondta: öröm látni a visszatérő arcokat, egyúttal arra kérte a máriás fiatalokat, hogy az egyházközségükben keressék meg azokat, akiket méltónak találnak arra, hogy közéjük tartozzanak. Így gyarapítva a máriás fiatalok táborát.

  A hagyományokhoz híven az egyházi búcsú programja napokkal korábban szentmisékkel, imaórákkal, zsolozsmával, valamint énekes Máris-köszöntővel kezdődött. Az egyházi találkozó központi programja a Beer Miklós püspök által celebrált vasárnapi szabadtéri szentmise volt.

  Idén a Fájdalmas Szűzanya búcsújához kapcsolódóan tízedik alkalommal rendezték meg a máriás fiatalok országos találkozóját. Ebből az alkalomból kiadták a Máriás fiatalok kézikönyvét, amely bemutatja a régi és a jelenlegi liturgikus szolgálat elemeit, valamint számos gyakorlati tanácsot ad keresztény elkötelezettségük mélyítéséhez is.

  Máriás fiatalok találkozója

   
  47 kép
  Dátum: 2015-09-28 09:33:00
   


  Közösségi funkciók