3 °C

 
 
Állami földrészleteket értékesítenek

A Magyar Állam tulajdonosi jogait gyakorló Nemzeti Földügyi Központ a felelős állami földvagyon-gazdálkodás fenntartásának érdekében a földbirtok-politika irányelvekkel összhangban, a kellő eljárási és jogszabályi garanciák megteremtése mellett, átlátható eljárások keretében hirdetmény közzétételével értékesíti a három hektárnál kisebb állami tulajdonú földrészleteket.

6/2020.(II.21.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. február 20-i ülésén rendeletet alkotott a PARKOLÁSRÓL szóló 4/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

5/2020.(II.21.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. február 20-i ülésén rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013. (II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

4/2020. (II.21.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. február 20-i ülésén rendeletet alkotott a KÖZTERÜLETEK RENDELTETÉSTŐL ELTÉRŐ HASZNÁLATÁRÓL szóló 25/2000. (IX. 20.) önkormányzati rendelet módosításáról.

3/2020.(II.21.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. február 20-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

BővebbenMegnyílt a Keleti III-as bánya Visontán

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2015.09.22. kedd
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  A Keleti III-as bánya megnyitásával a jövőt nyitjuk meg- hangzott el Visontán, a bánya ünnepélyes megnyitóján.

   
   

  A kitermelésre váró mező több százmillió tonna lignitvagyonnal rendelkezik, mely alapul szolgál az erőmű hosszú távú tüzelőanyag ellátásához, ami lehetőséget teremt a villamosenergia-ellátásbiztonság növelésére.

  A bányamező ismételt művelésbe vonását hosszú folyamat előzte meg, a társaság mintegy 2 és fél milliárd Ft-ot fordított az előkészítő munkákra, a termelés megkezdésére.

  A keleti bánya újra nyitásával újabb 45 évre tudják biztosítani az erőmű tüzelőanyag ellátását, így stabil alapköve lesz a magyar energiagazdaságnak, Paks mellett - mondta Valaska József.

  Az elkövetkező 2 évben a meddő és a fedőkőzet letakarítását végzik, az első tonna szén 2018-ban kerülhet ki a bányából, a nagyüzemi széntermelés ekkor kezdődhet meg.


  Közösségi funkciók