3 °C

 
 
Méhekkel kapcsolatos védőkörzeti Intézkedések

A Heves Megyei Kormányhivatal Gyöngyös és több környező település teljes közigazgatási területére védőkörzeti intézkedést rendelt el.

24/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott KÖZTERÜLETEK RENDELTETÉSTŐL ELTÉRŐ HASZNÁLATÁRÓL szóló 25/2000.(IX.20.) önkormányzati rendelet módosításáról.

23/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott egyes díjfizetési kötelezettséget megállapító rendeletek hatályba lépésének módosításáról, melynek keretében módosította az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013. (II.4.), valamint a parkolásról szóló 4/2007. (II.19.) számú önkormányzati rendeleteket.

22/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott A SZEMÉLYES GONDOSKODÁST NYÚJTÓ SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL SZÓLÓ 21/2011.(VI.30.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL.

21/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott a GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2019. ÉVI ZÁRSZÁMADÁSÁRÓL.

Bővebben

Az úszósport dicsérete

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2015.09.20. vasárnap
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Megjelent a Gyöngyös úszósportját bemutató könyv második kötete.

   
   

  A Gyöngyösi Úszó Alapítvány kiadásában, a városi önkormányzat és a Magyar Olimpiai Bizottság támogatásával jelent meg a Gyöngyös Város Úszósportjának Története II. című kötet.

  A könyvbemutatót a városi könyvtárban rendezték meg, tisztelegve a nemrégiben elhunyt Dr. Csépe György emléke előtt. A kötet ötlete és szervezése, s részben szerkesztése is Dr. Csépe György nevéhez fűződik, s a felszólalók, az egybegyűltek kivétel nélkül sajnálatukat fejezték ki, hogy Gyuri bácsi már nem érhette meg a könyv megjelenését.

  A kötetről id. Roska László, az alapítvány alapító tagja azt mondta: hiányt pótol a mű, hiszen az első kötet megjelenése óta eltelt másfél évtized bőven hozott olyan eseményeket és eredményeket, amelyek érdemesek arra, hogy könyvbe rendezzék.

  Hiesz György polgármester a könyvet méltatva egyúttal az úszás, illetve a vizes sportok fontosságát hangsúlyozta, megjegyezve azt is: az önkormányzat lehetőségeihez mérten igyekszik segíteni és támogatni a verseny- és a tömegsportot egyaránt. Méltatta Dr. Csépe György elhivatottságát - messze nem csupán a kötet kapcsán - és sajnálatát fejezte ki, hogy \"a nem mindig bölcs\" képviselő-testület az úszóalapítvány javaslatára nemet mondva nem támogatta, hogy a néhai sportvezető nevét viselhesse a gyöngyösi uszoda.

  Dr. Magda Róbert, az alapítvány frissen megválasztott elnöke köszönetet mondott mindazoknak, akik a kötet megvalósításában részt vettek, s arról is beszélt: Gyuri bácsi munkáját folytatva az alapítvány a gyöngyösi vizes sportok erősítéséért, fejlesztéséért dolgozik.

  A 112 oldalas kötet szerkesztője Szarvas Gábor, a Mátrai Erőmű Búvárklub vezetője, id. Roska László, a Gyöngyösi Úszó Alapítvány alapító tagja és dr. Csépe György, az alapítvány korábbi elnöke volt.

  A színes, fotómelléklettel megjelent kötet a Fő téri könyvesboltban megvásárolható.


  Közösségi funkciók