3 °C

 
 
28/2020.(VIII.28.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. augusztus 27-i ülésén rendeletet alkotott A KÖZTERÜLETI TÉRFIGYELŐ RENDSZERRŐL szóló 7/2017.(II.24.) önkormányzati rendelet módosításáról.

27/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott a helyi adókról szóló 27/2010.(XII.16.) önkormányzati rendelet módosításáról.

26/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

25/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott AZ ÖNKORMÁNYZATI TULAJDONBAN LÉVŐ LAKÁSOK ÉS HELYISÉGEK ELIDEGENÍTÉSÉRŐL szóló 18/2018.(III.29.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Méhekkel kapcsolatos védőkörzeti Intézkedések

A Heves Megyei Kormányhivatal Gyöngyös és több környező település teljes közigazgatási területére védőkörzeti intézkedést rendelt el.

Bővebben

Sokan még mindig nem vették át a sárga kukákat

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2015.09.18. péntek
 
Utoljára módosítva: 2015-09-18 13:07
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Az ingatlantulajdonosok fele még mindig nem vette át a hulladékok szelektív gyűjtésére és elszállítására szolgáló sárga kukákat, amiket az önkormányzat egy nyertes pályázatnak köszönhetően ingyenesen ad a gyöngyösieknek.

   
   

  A kötelező szelektív hulladékgyűjtést kormányrendelet, míg a házhoz menő szelektív gyűjtés kötelező igénybe vételét önkormányzati rendelet írja elő. A rendelkezés a családi házas ingatlanokra 2015. szeptember 1-jén hatályba lépett, a társasházas ingatlanban lakókra pedig 2016. január 1-jétől lesz hatályos.

  A szemétgyűjtő edények beszerzésére az önkormányzat korábban pályázaton nyert támogatást, így a kukákat a lakosság ingyenes veheti át a hulladékkezelő közszolgáltató Kenyérgyár úti telephelyén, munkanapokon 8 és 16 óra között, illetve szerdánként este 8 óráig. A házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés bevezetésével párhuzamosan megszűnnek a szelektív hulladékgyűjtő szigetek, azok csak az üveghulladék gyűjtésére lesznek alkalmasak, vagyis aki nem veszi át a sárga kukát, nem tudja majd szelektíven gyűjteni az újrahasznosítható csomagolási hulladékot. A sárga kukák a papír, műanyag és fém hulladék elhelyezésére szolgálnak. A családi házas övezetekben csak ki kell helyezni a kukát az utcára a megadott szállítási napon, a társasházak azonban január elsejéig haladékot kaptak az új rendszer kiépítésére, mivel itt nehezebb megoldani az új edények elhelyezését.

  Az újrahasznosítható csomagolási hulladékot a Gyöngyösi Hulladékkezelő Nonprofit Kft. bálázó csarnokában válogatják majd tovább. A most épülő csarnokban bálázó gép és hulladékválogató futószalag is létesül. A bálázott anyagok tárolását is ott oldják majd meg a szállításig. A tervek szerint a csarnok már októberre elkészül, a gépek telepítése után, már itt történik a szelektíven gyűjtött hulladékok válogatása, tömörítése és bálázása.


  Közösségi funkciók