3 °C

 
 
Méhekkel kapcsolatos védőkörzeti Intézkedések

A Heves Megyei Kormányhivatal Gyöngyös és több környező település teljes közigazgatási területére védőkörzeti intézkedést rendelt el.

24/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott KÖZTERÜLETEK RENDELTETÉSTŐL ELTÉRŐ HASZNÁLATÁRÓL szóló 25/2000.(IX.20.) önkormányzati rendelet módosításáról.

23/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott egyes díjfizetési kötelezettséget megállapító rendeletek hatályba lépésének módosításáról, melynek keretében módosította az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013. (II.4.), valamint a parkolásról szóló 4/2007. (II.19.) számú önkormányzati rendeleteket.

22/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott A SZEMÉLYES GONDOSKODÁST NYÚJTÓ SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL SZÓLÓ 21/2011.(VI.30.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL.

21/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott a GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2019. ÉVI ZÁRSZÁMADÁSÁRÓL.

Bővebben

Sokan még mindig nem vették át a sárga kukákat

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2015.09.18. péntek
 
Utoljára módosítva: 2015-09-18 13:07
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Az ingatlantulajdonosok fele még mindig nem vette át a hulladékok szelektív gyűjtésére és elszállítására szolgáló sárga kukákat, amiket az önkormányzat egy nyertes pályázatnak köszönhetően ingyenesen ad a gyöngyösieknek.

   
   

  A kötelező szelektív hulladékgyűjtést kormányrendelet, míg a házhoz menő szelektív gyűjtés kötelező igénybe vételét önkormányzati rendelet írja elő. A rendelkezés a családi házas ingatlanokra 2015. szeptember 1-jén hatályba lépett, a társasházas ingatlanban lakókra pedig 2016. január 1-jétől lesz hatályos.

  A szemétgyűjtő edények beszerzésére az önkormányzat korábban pályázaton nyert támogatást, így a kukákat a lakosság ingyenes veheti át a hulladékkezelő közszolgáltató Kenyérgyár úti telephelyén, munkanapokon 8 és 16 óra között, illetve szerdánként este 8 óráig. A házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés bevezetésével párhuzamosan megszűnnek a szelektív hulladékgyűjtő szigetek, azok csak az üveghulladék gyűjtésére lesznek alkalmasak, vagyis aki nem veszi át a sárga kukát, nem tudja majd szelektíven gyűjteni az újrahasznosítható csomagolási hulladékot. A sárga kukák a papír, műanyag és fém hulladék elhelyezésére szolgálnak. A családi házas övezetekben csak ki kell helyezni a kukát az utcára a megadott szállítási napon, a társasházak azonban január elsejéig haladékot kaptak az új rendszer kiépítésére, mivel itt nehezebb megoldani az új edények elhelyezését.

  Az újrahasznosítható csomagolási hulladékot a Gyöngyösi Hulladékkezelő Nonprofit Kft. bálázó csarnokában válogatják majd tovább. A most épülő csarnokban bálázó gép és hulladékválogató futószalag is létesül. A bálázott anyagok tárolását is ott oldják majd meg a szállításig. A tervek szerint a csarnok már októberre elkészül, a gépek telepítése után, már itt történik a szelektíven gyűjtött hulladékok válogatása, tömörítése és bálázása.


  Közösségi funkciók