3 °C

 
 
Állami földrészleteket értékesítenek

A Magyar Állam tulajdonosi jogait gyakorló Nemzeti Földügyi Központ a felelős állami földvagyon-gazdálkodás fenntartásának érdekében a földbirtok-politika irányelvekkel összhangban, a kellő eljárási és jogszabályi garanciák megteremtése mellett, átlátható eljárások keretében hirdetmény közzétételével értékesíti a három hektárnál kisebb állami tulajdonú földrészleteket.

6/2020.(II.21.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. február 20-i ülésén rendeletet alkotott a PARKOLÁSRÓL szóló 4/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

5/2020.(II.21.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. február 20-i ülésén rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013. (II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

4/2020. (II.21.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. február 20-i ülésén rendeletet alkotott a KÖZTERÜLETEK RENDELTETÉSTŐL ELTÉRŐ HASZNÁLATÁRÓL szóló 25/2000. (IX. 20.) önkormányzati rendelet módosításáról.

3/2020.(II.21.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. február 20-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

BővebbenSokan még mindig nem vették át a sárga kukákat

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2015.09.18. péntek
 
Utoljára módosítva: 2015-09-18 13:07
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Az ingatlantulajdonosok fele még mindig nem vette át a hulladékok szelektív gyűjtésére és elszállítására szolgáló sárga kukákat, amiket az önkormányzat egy nyertes pályázatnak köszönhetően ingyenesen ad a gyöngyösieknek.

   
   

  A kötelező szelektív hulladékgyűjtést kormányrendelet, míg a házhoz menő szelektív gyűjtés kötelező igénybe vételét önkormányzati rendelet írja elő. A rendelkezés a családi házas ingatlanokra 2015. szeptember 1-jén hatályba lépett, a társasházas ingatlanban lakókra pedig 2016. január 1-jétől lesz hatályos.

  A szemétgyűjtő edények beszerzésére az önkormányzat korábban pályázaton nyert támogatást, így a kukákat a lakosság ingyenes veheti át a hulladékkezelő közszolgáltató Kenyérgyár úti telephelyén, munkanapokon 8 és 16 óra között, illetve szerdánként este 8 óráig. A házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés bevezetésével párhuzamosan megszűnnek a szelektív hulladékgyűjtő szigetek, azok csak az üveghulladék gyűjtésére lesznek alkalmasak, vagyis aki nem veszi át a sárga kukát, nem tudja majd szelektíven gyűjteni az újrahasznosítható csomagolási hulladékot. A sárga kukák a papír, műanyag és fém hulladék elhelyezésére szolgálnak. A családi házas övezetekben csak ki kell helyezni a kukát az utcára a megadott szállítási napon, a társasházak azonban január elsejéig haladékot kaptak az új rendszer kiépítésére, mivel itt nehezebb megoldani az új edények elhelyezését.

  Az újrahasznosítható csomagolási hulladékot a Gyöngyösi Hulladékkezelő Nonprofit Kft. bálázó csarnokában válogatják majd tovább. A most épülő csarnokban bálázó gép és hulladékválogató futószalag is létesül. A bálázott anyagok tárolását is ott oldják majd meg a szállításig. A tervek szerint a csarnok már októberre elkészül, a gépek telepítése után, már itt történik a szelektíven gyűjtött hulladékok válogatása, tömörítése és bálázása.


  Közösségi funkciók