3 °C

 
 
9/2020.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2020. március 26-án rendeletet alkotott egyes önkormányzati rendeletek módosításáról, melynek keretében módosította az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013. (II.4.), valamint a parkolásról szóló 4/2007. (II.19.) számú önkormányzati rendeleteket.

8/2020.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2020. március 26-án rendeletet alkotott a pénzbeli és természetbeni szociális ellátásokról szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

7/2020.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2020. március 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Állami földrészleteket értékesítenek

A Magyar Állam tulajdonosi jogait gyakorló Nemzeti Földügyi Központ a felelős állami földvagyon-gazdálkodás fenntartásának érdekében a földbirtok-politika irányelvekkel összhangban, a kellő eljárási és jogszabályi garanciák megteremtése mellett, átlátható eljárások keretében hirdetmény közzétételével értékesíti a három hektárnál kisebb állami tulajdonú földrészleteket.

6/2020.(II.21.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. február 20-i ülésén rendeletet alkotott a PARKOLÁSRÓL szóló 4/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

BővebbenJubiláló tűzoltóság

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2015.09.15. kedd
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  A gyöngyösi tűzoltóság fennállásának 125. évfordulóját ünnepelte.

   
   

  Jubileumi ünnepséget rendeztek a Gyöngyösi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság fennállásának 125. évfordulója alkalmából Gyöngyös főterén.

  Az I. világháborúban életüket vesztett önkéntes tűzoltók emléktáblájánál koszorút helyeztek el a kirendeltség és a tűzoltóság, a város, valamint a társszervek vezetői– ezzel kezdetét vette a Gyöngyösi Hivatásos Tűzoltóság megalakulásának 125. évfordulójára megrendezett ünnepség, mely a megemlékezést követően a Fő téren folytatódott.

  Dr. Zólyomi Géza, kirendeltség-vezető köszöntőjében úgy fogalmazott: mindazokra emlékeznek, akik a 125 év alatt hivatásukként látták el ezt a feladatot.

  Vilmányi Sándor tűzoltó őrnagy arra emlékeztetett, a tűzoltóság évszázados hagyományokra tekint vissza, míg Hiesz György polgármester a tűzoltók mindennapi helytállását méltatta.

  Elhangzott az is: minden remény megvan arra, hogy jövőre megkezdődhet az új, modern tűzoltólaktanya építése.

  A köszöntők után, a gyöngyösi tűzoltóság csapatzászlajára zászlószalagot kötöttek, majd elismeréseket, emléktárgyakat és Kozmári Dezső-érmeket adtak át a kimagaslóan teljesítő tűzoltók részére.

  Az ünnepséget követően a tűzoltók, a rendőrség és a mentők közös mentési bemutatót tartottak.


  Közösségi funkciók