3 °C

 
 
7/2021.(II.19.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 19-én rendeletet alkotott A HELYI ADÓKRÓL SZÓLÓ 27/2010. (XII.16.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL.

4/2021. (II.4.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 4-én rendeletet alkotott A VESZÉLYHELYZET IDEJÉN ALKALMAZANDÓ VÉDELMI INTÉZKEDÉSEKRŐL.

3/2021.(I.29.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. január 29-én rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATÁRÓL SZÓLÓ 33/2019.(XI.29.) önkormányzati rendelet módosításáról.

2/2021.(I.22.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. január 22-én rendeletet alkotott AZ EGÉSZSÉGÜGYI ALAPELLÁTÁS KÖRZETEIRŐL szóló 39/2016.(XII.16.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Tájékoztató az állatvédelmi hatósági jogkörök gyakorlásáról

Tájékoztatom a lakosságot, hogy a földművelésügyi hatósági és igazgatási feladatokat ellátó szervek kijelöléséről szóló 383/2016. (XII. 2.) Korm. rendelet alapján az állatvédelmi törvényben foglaltak tekintetében a NÉBIH, az élelmiszerlánc-biztonsági és állategészségügyi hatáskörben eljáró Pest Megyei Kormányhivatal, Megyei Kormányhivatal, a Járási Hivatal, valamint a települési jegyző a kijelölt állatvédelmi hatóság.

Bővebben


Megrongálták Ferenczfalvi Kálmán emléktábláját

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2015.09.08. kedd
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Keddre virradó éjszaka ismeretlenek megrongálták a város díszpolgárának, Ferenczfalvi Kálmán emléktábláját Gyöngyösön, a Dr. Puky Árpád utcában.

   

  A Világ Igaza címmel kitüntetett Ferenczfalvi Kálmán tábláját az elkövetők fehér anyaggal leöntötték. A táblát az önkormányzat munkatársai délutánra helyreállították. A rongálást a gyöngyösi önkormányzat képviselő-testületének valamennyi frakciója elítélte.

  Ferenczfalvi Kálmán a II. világháború utolsó két évében több mint kétezer zsidó vallású embert mentett meg a deportálástól és a biztos haláltól – tevékenységéért a jeruzsálemi Jad Vasem Intézet a Világ Igaza címmel tüntette ki. A szeptember 8-ára virradó éjjel megrongált emléktáblát tavaly decemberben helyezték el a Dr. Puky Árpád utca 4. szám alatt, Ferenczfalvi Kálmán egykori lakóházának falán. A rongálást a gyöngyösi önkormányzat közterület-felügyelői észlelték, majd értesítették a rendőrséget.

  A táblát délutánra az önkormányzat munkatársai helyreállították. A rongálást a képviselő-testület MSZP-DK-Együtt, Jobbik és Fidesz-KDNP frakciója egyaránt elítélte.


  Közösségi funkciók