3 °C

 
 
6/2021.(II.4.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 4-én rendeletet alkotott a pénzbeli és természetbeni szociális ellátásokról szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

5/2021.(II.4.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 4-én rendeletet alkotott A RENDKÍVÜLI ESEMÉNYEK OKOZTA KÁROK ENYHÍTÉSÉRE SZOLGÁLÓ TÁMOGATÁSRÓL.

7/2021.(II.19.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 19-én rendeletet alkotott A HELYI ADÓKRÓL SZÓLÓ 27/2010. (XII.16.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL.

4/2021. (II.4.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 4-én rendeletet alkotott A VESZÉLYHELYZET IDEJÉN ALKALMAZANDÓ VÉDELMI INTÉZKEDÉSEKRŐL.

3/2021.(I.29.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. január 29-én rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATÁRÓL SZÓLÓ 33/2019.(XI.29.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Bővebben


Bányásznap: növekedés és innováció

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2015.09.05. szombat
 
Utoljára módosítva: 2015-09-05 16:08
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Idén 9 millió tonna lignitet termel a Mátrai Erőmű két bányája, hamarosan átadják a naperőművet.

   
   

  Idén a tervek szerint 9 millió tonna lignitet termelnek ki a Mátrai Erőmű visontai és bükkábrányi bányájában, Visonta térségében keleti irányban \"terjeszkedik\" a bánya - hangzott el a társaság bányásznapi ünnepségén. Derekas Barnabás bányászati igazgató bejelentette azt is: hamarosan átadják a 16 Megawatt teljesítményű naperőművet.

  Bóna Róbert, a visontai bánya igazgatója arról beszélt, hogy Magyarországon már csak a MERT bányáiban folyik nagyüzemi szénkitermelés. Bejelentette: a napokban megkezdődik a termelés a több százmillió tonnás készletet rejtő Keleti III-as bányamezőben.

  A bányásznap hagyományosan a kitüntetések átadására is alkalmat ad, a társasági elismerések átadása előtt jelentették be, hogy a bányaipari ágazati párbeszéd fejlesztéséért Arany Emlékérmet kapott az országs bányásznapon Dr. Valaska József, a Magyar Bányászati Szövetség korábbi elnöke, a Mátrai Erőmű ZRt. volt vezetője.

  A Mátrai Erőmű Zrt. dolgozói közül hárman kaptak miniszteri elismerést, Gergely Zoltán, Kordoványi Ferenc és Sőregi Zsolt.

  A MERT munkatársai közül Balog Gábor, Bódi Zsolt, Ágl József, Hargitai László és Szabó Ferenc kapott Kiváló bányász kitüntetést.

  A Bánya-, Energia- és Ipari Dolgozók Szakszervezete emléklapot és ezüst bányászgyűrűt adományozott Hiesz Györgynek, Gyöngyös polgármesterének, Heller László-díjat kapott Majoros Ottó János, a Mátrai Erőmű Központi Karbantartó Kft. munkatársa .

  A társasági ünnepségen 14-en vehettek át Céggyűrű elismerést, Lignitbányászatért Elismerő Oklevelet 17-en kaptak, Bozó István pedig Mátrai Erőmű Részvénytársaságért Elismerő Oklevelet vehetett át.


  Közösségi funkciók