3 °C

 
 
Méhekkel kapcsolatos védőkörzeti Intézkedések

A Heves Megyei Kormányhivatal Gyöngyös és több környező település teljes közigazgatási területére védőkörzeti intézkedést rendelt el.

24/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott KÖZTERÜLETEK RENDELTETÉSTŐL ELTÉRŐ HASZNÁLATÁRÓL szóló 25/2000.(IX.20.) önkormányzati rendelet módosításáról.

23/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott egyes díjfizetési kötelezettséget megállapító rendeletek hatályba lépésének módosításáról, melynek keretében módosította az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013. (II.4.), valamint a parkolásról szóló 4/2007. (II.19.) számú önkormányzati rendeleteket.

22/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott A SZEMÉLYES GONDOSKODÁST NYÚJTÓ SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL SZÓLÓ 21/2011.(VI.30.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL.

21/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott a GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2019. ÉVI ZÁRSZÁMADÁSÁRÓL.

Bővebben

Folytatódik a felújítás az idősek otthonában

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2015.08.15. szombat
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Megkezdődött az Idősek Bentlakásos Otthona felújításának második üteme. A mintegy 180 millió forintos beruházás keretében az intézmény több mint 250 négyzetméterrel bővül.

   

  Az első ütem tavaly ősszel zárult, a második ütem pedig a Bugát Pál Kórház új épületszárnyának átadása után indulhatott.

  A gyöngyösi önkormányzat tulajdonában lévő Idősek Bentlakásos Otthona korszerűsítésére még 2014-ben nyert 180 millió forintos pályázati támogatást a Kistérségi Humán Szolgáltató Központ.

  A beruházás tartalmazza az intézmény fűtési rendszerének korszerűsítését, a villamos hálózat felújítását, a nyílászárók cseréjét, nagyobb és komfortosabb közösségi és látogatói terek kialakítását, valamint nővérhívó rendszer kiépítését, illetve imaszoba és fedett terasz kialakítását.

  Az első ütem 2014 őszén zárult, a lakók karácsonyra költözhettek vissza a felújított épületbe. A II. ütem elindításának feltétele volt a Bugát Pál Kórház új épületszárnyának felépítése, így miután a kórház átköltözött az új épületbe, megkezdődhettek a munkálatok, amelyek során az Idősek Bentlakásos Otthona 252 m2 területtel bővül a Bugát Pál Kórház régi szakrendelői szárnyának irányában. Az új terület közösségi tereket foglal magába: társalgó, egyéni foglalkoztató, és imaterem kerül kialakításra. A II. ütem építési beruházásának összege bruttó 5.643.864 Ft.

  Ezzel párhuzamosan megkezdődik az Idős Otthon udvarának akadálymentes térburkolása, és csapadékvíz elvezetése. Az udvari munkálatok pályázati tartalékból átcsoportosítással valósulnak meg bruttó 4.570.000 Ft összegben.

  A látogatási rend változatlan marad a beruházás ideje alatt. Megváltozik viszont a közlekedés az intézmény udvarán és épületében. Ezért a lakók és a látogatók biztonsága érdekében útvonaljelző táblákat és tájékoztató anyagokat helyeztek ki.


  Közösségi funkciók