3 °C

 
 
Méhekkel kapcsolatos védőkörzeti Intézkedések

A Heves Megyei Kormányhivatal Gyöngyös és több környező település teljes közigazgatási területére védőkörzeti intézkedést rendelt el.

24/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott KÖZTERÜLETEK RENDELTETÉSTŐL ELTÉRŐ HASZNÁLATÁRÓL szóló 25/2000.(IX.20.) önkormányzati rendelet módosításáról.

23/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott egyes díjfizetési kötelezettséget megállapító rendeletek hatályba lépésének módosításáról, melynek keretében módosította az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013. (II.4.), valamint a parkolásról szóló 4/2007. (II.19.) számú önkormányzati rendeleteket.

22/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott A SZEMÉLYES GONDOSKODÁST NYÚJTÓ SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL SZÓLÓ 21/2011.(VI.30.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL.

21/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott a GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2019. ÉVI ZÁRSZÁMADÁSÁRÓL.

Bővebben

Harmadfokú hőségriasztás

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2015.08.12. szerda
 
Utoljára módosítva: 2015-08-12 15:21
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Az országos tisztifőorvos a meteorológiai előrejelzési adatok alapján, a korábban kiadott „Hőségriasztás III. fokozatát” 2015. 08. 16. 24 óráig meghosszabbította.

   

  A nagy hőség a gyerekek és az idősek szervezetét viseli meg a leginkább, de mindenkinek védekeznie kell a meleg káros hatásai ellen. Az ÁNTSZ azt tanácsolja, hogy a hőségben széles karimájú kalappal, napszemüveggel védjük magunkat a naptól, és öltsünk világos, bő szabású, pamut ruhadarabokat. Használjunk fényvédő krémet, és a nagy melegben naponta többször zuhanyozzunk langyos vagy hideg vízzel. Fontos a megfelelő folyadékbevitel, a kávé, az alkoholtartalmú italok, a magas koffein és cukortartalmú üdítőitalok azonban kerülendők. Ne feledjük, hogy ilyenkor a babák is különösen sok folyadékot igényelnek, ezért szoptatás után érdemes őket megkínálni tiszta vízzel vagy pici sót tartalmazó citromos teával. Csecsemőket, kisgyermekeket árnyékban levegőztessünk, ne sétáltassuk hőségben a kisbabákat. Sose hagyjunk gyermekeket, állatokat zárt, szellőzés nélküli, parkoló autóban. Lehetőleg éjjel szellőztessünk, és használjunk ventillátort vagy légkondicionáló berendezést. A 65 évnél idősebb, fogyatékossággal élő, vagy különösen a szívbetegségben és magas vérnyomástól szenvedők a melegben fokozódó panaszaikkal azonnal forduljanak orvoshoz. Azok, akik szívgyógyszert szednek, a vízhajtás mellett is fogyasszanak elegendő mennyiségű folyadékot, igyanak a szokásosnál egy literrel többet a forró napokon.


  Közösségi funkciók