3 °C

 
 
28/2020.(VIII.28.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. augusztus 27-i ülésén rendeletet alkotott A KÖZTERÜLETI TÉRFIGYELŐ RENDSZERRŐL szóló 7/2017.(II.24.) önkormányzati rendelet módosításáról.

27/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott a helyi adókról szóló 27/2010.(XII.16.) önkormányzati rendelet módosításáról.

26/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

25/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott AZ ÖNKORMÁNYZATI TULAJDONBAN LÉVŐ LAKÁSOK ÉS HELYISÉGEK ELIDEGENÍTÉSÉRŐL szóló 18/2018.(III.29.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Méhekkel kapcsolatos védőkörzeti Intézkedések

A Heves Megyei Kormányhivatal Gyöngyös és több környező település teljes közigazgatási területére védőkörzeti intézkedést rendelt el.

Bővebben

Állami működtetésben maradnak a gyöngyösi iskolák

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2015.07.29. szerda
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Állami kezelésben maradnak az iskolák Gyöngyösön – egyebek mellett erről is döntött keddi, rendkívüli ülésén a város képviselő-testülete.

   

  A döntés értelmében az önkormányzat hozzájárulást fizet az államnak, amely a Klebelsberg Intézményfenntartó Központon (KLIK) keresztül látja el az iskolák üzemeltetését.

  Keddi döntésével a képviselő-testület megerősítette júniusi határozatát, amelyben az iskolák működtetését továbbra is az államra bízta. A képviselők kedden elfogadták az illetékes minisztérium által megállapított hozzájárulás mértékét, ezzel vállalták, hogy az önkormányzat 2019. augusztus 31-ig az előző ciklusban megállapított összeggel megegyező, évi mintegy 160 millió forinttal járul hozzá az intézmények működtetéséhez. Ez havonta nagyjából 13 és fél millió forintos terhet jelent az önkormányzatnak, ez az összeg jóval alacsonyabb annál, amibe az intézmények önkormányzati működtetése kerülne. A döntést praktikus érvek is alátámasztották, így ugyanis a szakmai munka és a fenntartási feladatok egyaránt a KLIK-hez tartoznak, ami hatékonyabb munkavégzést tesz lehetővé az állami intézménynek. A döntés összesen nyolc intézményt, négy gyöngyösi általános iskola mellett a Berze Nagy János Gimnáziumot, a mátrafüredi Hanák Kolos Kollégiumot, a Petőfi Sándor Gyógypedagógiai Iskolát és a szakszolgálat intézményét érinti.

  A képviselők kedden a Jobbik frakciójának javaslatára a Városgondozási Zrt. vezérigazgatójának visszahívásáról is szavaztak. A testület tagjainak többsége nem tartotta megalapozottnak a Jobbik-frakció érveit, így a vezérigazgató felmentését nem támogatták, vagyis továbbra is Dorsánszki Zsolt irányítja az önkormányzati tulajdonú Városgondozási Zrt.-t.


  Közösségi funkciók