3 °C

 
 
28/2020.(VIII.28.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. augusztus 27-i ülésén rendeletet alkotott A KÖZTERÜLETI TÉRFIGYELŐ RENDSZERRŐL szóló 7/2017.(II.24.) önkormányzati rendelet módosításáról.

27/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott a helyi adókról szóló 27/2010.(XII.16.) önkormányzati rendelet módosításáról.

26/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

25/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott AZ ÖNKORMÁNYZATI TULAJDONBAN LÉVŐ LAKÁSOK ÉS HELYISÉGEK ELIDEGENÍTÉSÉRŐL szóló 18/2018.(III.29.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Méhekkel kapcsolatos védőkörzeti Intézkedések

A Heves Megyei Kormányhivatal Gyöngyös és több környező település teljes közigazgatási területére védőkörzeti intézkedést rendelt el.

Bővebben

Európába vinnék Gyöngyös hírét a strandlabdarúgók

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2015.07.28. kedd
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Az energiás labdarúgók a Városházán vendégeskedtek, ahol Hiesz György polgármester gratulált nekik az elért eredményekhez.

   
   

  Komoly terveket dédelgetnek az Energia SC Gyöngyös strandlabdarúgói, akik az alapszakasz megnyerése után a bajnoki címre hajtanak a Nemzeti Strandlabdarúgó Ligában, és a Bajnokok Ligájában sem érnék be az első négy hely valamelyikénél rosszabb pozícióval. Az energiás labdarúgók a Városházán vendégeskedtek, ahol Hiesz György polgármester gratulált nekik az elért eredményekhez.

  Az Energia SC Gyöngyös csapata évek óta a hazai strandlabdarúgás élmezőnyébe tartozik, eddig azonban bajnoki címet még nem sikerült ünnepelnie a csapatnak. Idén ez megváltozhat – fogadkoznak a csapatvezetők – ugyanis az alapszakasz megnyerése után a döntőben is győzelmet szeretnének aratni. Ehhez minden feltétel adott, a keretben nemzetközi kiválóságok is helyet kaptak: Rui Coimbra néhány nappal ezelőtt a portugál válogatottal szerzett világbajnoki címet, a brazil Bruno Mailas Mendes pedig már ötszörös világbajnoknak mondhatja magát. A gyöngyösi csapatban szerepel az egykori világbajnoki ezüstérmes svájci Stefan Meier, valamint a korábbi portugál válogatott csatár, Duarte Vivo is. Mellettük a magyar válogatottal a bakui Európa Játékokon hetedik helyet szerzett gyöngyösi labdarúgók, illetve fiatal kiválóságok alkotják az Energia csapatát, ahol az utánpótlásra is nagy hangsúlyt fektetnek, a Diákolimpián győztes Berze Nagy János Gimnázium csapatát például csupa energiás strandlabdarúgó alkotta. Izsvák Zsolt, az Energia SC szakmai vezetője, a Magyar Labdarúgó Szövetség strandlabdarúgó szakágvezetője komoly tervekről számolt be a városházi látogatás alkalmával.

  - Az a célunk, hogy jövőre Magyarországon rendezhessük a Bajnokok Ligája küzdelmeit, ahol könnyen lehet, hogy a magyar színeket az Energia SC képviseli majd. Ha így alakul, az első négy hely valamelyikének megszerzését tűzzük majd ki célként. Hosszú évek kemény munkájával jutottunk el ide, közben pedig a strandfoci népszerűsége folyamatosan növekedett, a Bakuban rendezett Európa Játékokon a legnézettebb események közé tartozott a strandlabdarúgó-torna – mondta Izsvák Zsolt.

  Csiba Attila, az Energia SC elnöke arról beszélt: szükség van a gyöngyösi klubok összefogására az utánpótlás-nevelés érdekében, és világossá tette: Gyöngyös labdarúgásáért szeretnének tenni, ebben a munkában pedig mindenkinek a támogatására számítanak. Hiesz György polgármester is az összefogás szükségességét hangsúlyozta.

  - A kluboknak és az önkormányzatnak együtt kell dolgozniuk a gyöngyösi labdarúgás helyzetének javítása érdekében, ez egyértelmű. Jó látni, hogy vannak olyan szakágak, mint a strandlabdarúgás vagy a futsal, amelyekben ilyen jó eredményeket érünk el, és amelyek kitörési pontot jelenthetnek. Úgy érzékelem, a párbeszéd megindult, aminek nagyon örülök. Kívánom, hogy a strandlabdarúgók érjék el céljaikat, és vigyék Gyöngyös hírét Európában.

  Az Energia SC alapszakasz-győztes strandlabdarúgó csapata a következő hétvégén esedékes döntőben a magyar strandfoci másik három meghatározó csapatával néz majd farkasszemet a siófoki homokon: ellenfelük a Goldwin, a Bonyhád és az Aramis csapata lesz.


  Közösségi funkciók