3 °C

 
 
28/2020.(VIII.28.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. augusztus 27-i ülésén rendeletet alkotott A KÖZTERÜLETI TÉRFIGYELŐ RENDSZERRŐL szóló 7/2017.(II.24.) önkormányzati rendelet módosításáról.

27/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott a helyi adókról szóló 27/2010.(XII.16.) önkormányzati rendelet módosításáról.

26/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

25/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott AZ ÖNKORMÁNYZATI TULAJDONBAN LÉVŐ LAKÁSOK ÉS HELYISÉGEK ELIDEGENÍTÉSÉRŐL szóló 18/2018.(III.29.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Méhekkel kapcsolatos védőkörzeti Intézkedések

A Heves Megyei Kormányhivatal Gyöngyös és több környező település teljes közigazgatási területére védőkörzeti intézkedést rendelt el.

Bővebben

A megelőzés a legfontosabb

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2015.07.27. hétfő
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Érezhetően javult a gazdák szubjektív biztonságérzete a Mezőőrség tavaly év végi felállítása óta – mondja Safranka Sándor, a június 15-én létrejött új Városrendészeti szerv vezetője, aki a hat mezőőr mellett a kibővített létszámú közterület-felügyelet munkáját is irányítja.

   
   

  A Városrendészet elsődleges célja a megelőzés, ha pedig szabálysértést tapasztalnak, először figyelmeztetnek, csak utána büntetnek.

  2015. június 15-én állt fel a gyöngyösi Városrendészet, amely immár az önkormányzat önálló szervezeti egységeként irányítja a mezőőrök és a közterület-felügyelők munkáját. Utóbbiak létszáma gyarapodott is, a képviselő-testület döntése értelmében nyolc fővel bővült az állomány. A Városrendészeten összesen huszonhatan dolgoznak, itt látják el a közterületek védelmére felállított kamerarendszer figyelését is, de a párban járőröző munkatársak számos egyéb feladatot is végeznek.

  - A közterület-felügyelők feladatai közé tartozik az önkormányzati vagyon védelme, az iskolák, orvosi rendelők őrzése, de a legtöbb munkát a kisebb súlyú közlekedési szabálysértések adják munkatársainknak – mondja Safranka Sándor. – A hangsúlyt a megelőzésre helyezzük, ezért ha valakit szabálysértésen kapunk, először figyelmeztetjük, büntetésre csak ezután kerül sor.

  Míg a közterület-felügyelők a városon belül látnak el szolgálatot, addig a tavaly novemberben felállított Mezőőrség munkatársai a mezőgazdasági művelés alá vont külterületi ingatlanokon járőröznek. Felszerelésük részét képezi a sörétes puska, amelynek használatát szigorúan ellenőrzött keretek között sajátították el, de csak a legszükségesebb helyzetekben használják. Például vadriasztásra, a terményt veszélyeztető madarak elkergetésére. Munkába állásuk óta több alkalommal értek tetten kábelégetőket, munkájukért a gazdák mellett a hétvégi házak tulajdonosai is hálásak.

  - Bár a hivatalos statisztikai adatokra még várni kell, a mezőőrök munkájának köszönhetően érezhetően javult a szubjektív biztonságérzet a külterületeken. Ez különösen érződik a mostani betakarítási időszakban. A terepet jól ismerő mezőőrök megjelenése megnyugtatta a gazdákat, a járőrpárokat gyakran állítják meg a telektulajdonosok, hogy köszönetüket fejezzék ki munkájukért, ami fontos visszajelzés számunkra – mondja Safranka Sándor.

  A Városrendészet munkatársai a napokban foglalták el új, központi telephelyüket a Fő tér 2. szám alatt, ahol a közterület-felügyelők és a mezőőrök kényelmes, korszerű körülmények között végezhetik irodai munkájukat, és készülhetnek fel a járőrözésre, hogy mi, gyöngyösiek nyugodtan élhessük mindennapi életünket.


  Közösségi funkciók