3 °C

 
 
28/2020.(VIII.28.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. augusztus 27-i ülésén rendeletet alkotott A KÖZTERÜLETI TÉRFIGYELŐ RENDSZERRŐL szóló 7/2017.(II.24.) önkormányzati rendelet módosításáról.

27/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott a helyi adókról szóló 27/2010.(XII.16.) önkormányzati rendelet módosításáról.

26/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

25/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott AZ ÖNKORMÁNYZATI TULAJDONBAN LÉVŐ LAKÁSOK ÉS HELYISÉGEK ELIDEGENÍTÉSÉRŐL szóló 18/2018.(III.29.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Méhekkel kapcsolatos védőkörzeti Intézkedések

A Heves Megyei Kormányhivatal Gyöngyös és több környező település teljes közigazgatási területére védőkörzeti intézkedést rendelt el.

Bővebben

Vizet oszt az önkormányzat a nagy melegben

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2015.07.23. csütörtök
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Egyebek mellett az utak locsolásával és ivóvíz osztásával igyekszik enyhíteni a kánikula okozta nehézségeket a gyöngyösi önkormányzat. Az előrejelzések szerint a hétvégéig marad a szokatlanul meleg idő, enyhülés jövő hét elején várható.

   
   
  A szökőkutak a hőség idején már reggel kilenctől működnek

  Rekkenő a hőség Gyöngyös belvárosában is. Az elmúlt napokban a hőmérők 36-38 fokot mutattak, az ÁNTSZ péntek éjfélig meghosszabbította a harmadfokú hőségriasztást. A gyöngyösi önkormányzat a helyi védelmi tervnek megfelelően több intézkedéssel is próbálja elviselhetőbbé tenni a szokatlan meleget. Hétvégén a lakóövezeteket, hétköznapokon pedig a legforgalmasabb belvárosi utcákat járják a locsolóautók, amelyek az aszfalt hűtésével enyhítik a forróságot. A város szökőkútjai már reggel kilenc órától üzemelnek, és megnyitották valamennyi közkifolyót is. A közterület-felügyelők segítségével szerdán és csütörtökön a legmelegebb, déli órákban három helyszínen is palackozott ivóvizet osztott az önkormányzat a járókelőknek.

   

  Amennyiben a hőség marad, pénteken is oszt vizet az önkormányzat, 12 órától a Koháry úton, a buszmegállóval szemben, a piac Mikszáth Kálmán út felőli sarkánál, valamint a Kossuth és a Szent Bertalan utca találkozásánál osztják munkatársaink a palackozott vizet.

  Az előrejelzések szerint már csak néhány napig tart a kánikula, de a következő napokban egy-egy frissítő záporra is számíthatunk. Szombaton még gyakran éri el a 36 fokot a hőmérők higanyszála, vasárnaptól azonban enyhül az idő, a hét utolsó napján a hőmérséklet 30 fok alatt marad, a jövő hét elején pedig 26-29 fok lesz a jellemző.


  Közösségi funkciók