3 °C

 
 
Méhekkel kapcsolatos védőkörzeti Intézkedések

A Heves Megyei Kormányhivatal Gyöngyös és több környező település teljes közigazgatási területére védőkörzeti intézkedést rendelt el.

24/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott KÖZTERÜLETEK RENDELTETÉSTŐL ELTÉRŐ HASZNÁLATÁRÓL szóló 25/2000.(IX.20.) önkormányzati rendelet módosításáról.

23/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott egyes díjfizetési kötelezettséget megállapító rendeletek hatályba lépésének módosításáról, melynek keretében módosította az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013. (II.4.), valamint a parkolásról szóló 4/2007. (II.19.) számú önkormányzati rendeleteket.

22/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott A SZEMÉLYES GONDOSKODÁST NYÚJTÓ SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL SZÓLÓ 21/2011.(VI.30.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL.

21/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott a GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2019. ÉVI ZÁRSZÁMADÁSÁRÓL.

Bővebben

Elhunyt dr. Csépe György

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2015.07.10. péntek
 
Utoljára módosítva: 2015-07-10 14:09
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Életének 76. évében otthonában elhunyt dr. Csépe György, Gyöngyös díszpolgára, Gyöngyös Város Barátainak Köre alapító tagja.

   
   

  2015. július 5-én családja körében elhunyt dr. Csépe György, Gyöngyös díszpolgára, Gyöngyös Város Barátainak Köre alapító tagja. A gyászhírt a GyVBK közölte.

  Dr. Csépe György temetése augusztus 4-én 14.00 órakor a Felsővárosi temetőben lesz.

  Gyöngyös polgármestere a város díszpolgárát, köztiszteletben álló személyiségét a Közszolgálat Halottjává nyilvánította.

  Dr. Csépe György 1939-ben született Gyöngyösön. Alap- és középiskoláinak elvégzése után az ELTE pedagógiai szakán szerzett diplomát, majd ugyanitt bölcsészdoktor lett. 1961-től nyugdíjazásáig a gyöngyösi József Attila Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégiumban dolgozott. 46 évig vezette a kollégiumot, amely vezetése alatt elnyerte a Kiváló Kollégium címet is.

  Kezdeményezője volt a Munkaügyi Minisztérium (MüM) diákotthoni módszertani csoportja megalakításának. Éveken át dolgozott az OM középiskolai szakbizottságában. Két évtizeden át vezette a Heves Megyei Kollégiumi Munkaközösséget. Alapító tagja és ügyvivője volt a Kollégiumok Szövetségének, és a Kollégium című újság szerkesztőbizottságának tagja. Kiadványok létrehozásában szerzőként, lektorként közreműködött. A Kardos László kiállítások elindítója, és a Kollégiumok Szövetsége által alapított Kardos díj kuratóriumának titkára volt.

  Elkötelezettje volt az úszósportnak és az olimpiai mozgalomnak. A József Attila Kollégium Alapítvány és a Gyöngyösi Úszó Alapítvány elnöke, a Gyöngyös Város Úszó Szövetségének titkára volt. Sokat tett az általános iskolai kötelező úszóoktatás bevezetéséért.

  A Gyöngyös város úszósportjának története című kiadványt szerkesztette. A Heves Megyei Úszó- és Vízilabda Szövetség alelnökeként tevékenykedett. A József Attila Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégiumban olimpiai falat alakított ki, ahol helyet kapott a gyöngyösi olimpikonok emléktáblája. Élete utolsó éveiben az ő indítványára és aktív közreműködésével, egyesületünk kezdeményezésére két nagy szívügye valósult meg halála előtt: a gyöngyösi származású Kiss Antal olimpiai ezüstérmesről nevezték el a Kálváriaparti Általános Iskola Sportcsarnokát, és a városi Sport - és Rendezvénycsarnokot Dr. Fejes András paralimpikonról, a világ legjobb parasportolójáról nevezte el Gyöngyös Város Képviselő-testülete.

  Kitüntetései:

  - MüM kiváló Dolgozója,
  - Ifjúságért Érdekérem,
  - Magyar Sportért kitüntető címe,
  - Eszterházy Miksa emlékérem,
  - Gyöngyös Város Érdemes Pedagógusa,
  - Magyar Köztársaság Arany Érdemkeresztje,
  - Tessedik Sámuel díj,
  - Dr. Bárány István díj,
  - PRO CIVITATE - Gyöngyös város díszpolgára cím.

  Családja, embertársai iránti tisztelete és szeretete példamutató volt és marad. Mosolyát, kedves szavát, jó kedélyét, emberségét nem felejtjük, emlékét szívünkben megőrizzük.


  Közösségi funkciók