3 °C

 
 
Méhekkel kapcsolatos védőkörzeti Intézkedések

A Heves Megyei Kormányhivatal Gyöngyös és több környező település teljes közigazgatási területére védőkörzeti intézkedést rendelt el.

24/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott KÖZTERÜLETEK RENDELTETÉSTŐL ELTÉRŐ HASZNÁLATÁRÓL szóló 25/2000.(IX.20.) önkormányzati rendelet módosításáról.

23/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott egyes díjfizetési kötelezettséget megállapító rendeletek hatályba lépésének módosításáról, melynek keretében módosította az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013. (II.4.), valamint a parkolásról szóló 4/2007. (II.19.) számú önkormányzati rendeleteket.

22/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott A SZEMÉLYES GONDOSKODÁST NYÚJTÓ SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL SZÓLÓ 21/2011.(VI.30.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL.

21/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott a GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2019. ÉVI ZÁRSZÁMADÁSÁRÓL.

Bővebben

Izmok és akarat: újra nyitva az edzőtábor Mátraházán

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2015.07.02. csütörtök
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Újra várja a sportolókat a legendás Mátraházi Edzőtábor, amely nyolc évvel bezárása után ismét megnyitotta kapuit. A minden igényt kielégítő, korszerű komplexumot Dr. Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter és Dr. Simicskó István sportért és ifjúságért felelős államtitkár adta át csütörtök délelőtt.

   
   

  Az 1969-ben megnyitott edzőtábort az utóbbi nyolc évben nem használhatták a sportolók, most azonban a Nemzeti Sportközpontok mintegy egymilliárd forintos beruházásnak köszönhetően ismét megnyitotta kapuit.

  Az elmúlt évtizedekben több mint 20 sportág képviselői jártak rendszeresen Mátraházára, ahol számos olimpiai aranyérmet alapoztak meg a magyar versenyzők.

  - Az edzőtábor falai között nem csak az izmok, az akarat is fejlődik – mondta megnyitó beszédében Dr. Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter, aki úgy fogalmazott: a mátraházi edzőkomplexum generációk számára adott esélyt a sikeres szerepléshez, és ezt az esélyt a jelen és a jövő sportolóinak is meg kell adni.

  Dr. Simicskó István sportért és ifjúságért felelős államtitkár köszöntőbeszédében hangsúlyozta: a mátraházihoz hasonló létesítmények alapozták meg a magyar sport sikereit, és a most átadott világszínvonalú edzőtábor kiváló terepe lesz akár az olimpiára való felkészülésnek is. Simicskó István három fontos célt fogalmazott meg: az első, hogy Magyarországon minden gyerek sportoljon, a második, hogy hazánk minél több világversenyt rendezhessen, a harmadik pedig, hogy létrehozzák az ehhez szükséges létesítményeket, mint a most átadott Mátraházi Edzőtábor.

  Az edzőtábor átépítése 2014 májusában kezdődött. A központ külső megjelenésében is megújult: a tervezés során már a következő évtized elvárásait vették figyelembe, a legkorszerűbb anyagokból épült meg az edzőtábor, működése közben a napenergia is kiemelkedő szerepet kap. A legendás edzőtáborban a beruházás keretében felépült egy új csarnok, a korábbinál nagyobb edzőtermet alakítottak ki, felépítettek egy 300 méteres modern burkolatú futópályát, élőfüves futballpályát és két kisebb multifunkciós pályát. A rekreációt szauna, jacuzzi, orvosi-, illetve masszázsszoba szolgálja, és a sportolók szobái is megújultak. Az A, B és C épületben összesen több mint 40 kétágyas szobát használhatnak a versenyzők és edzőik, közülük több mozgássérült sportolók fogadására is alkalmas. A csapatmegbeszélésekhez és az ünnepléshez szükséges termek is rendelkezésre állnak, a konyha és az étterem pedig 100 fő igényeit tudja kiszolgálni. A falakat legendás magyar versenyzőkről és nagy sportpillanatokról készült fotók díszítik, amik plusz motivációt adhatnak az edzések során elfáradt versenyzőknek.


  Közösségi funkciók