3 °C

 
 
Méhekkel kapcsolatos védőkörzeti Intézkedések

A Heves Megyei Kormányhivatal Gyöngyös és több környező település teljes közigazgatási területére védőkörzeti intézkedést rendelt el.

24/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott KÖZTERÜLETEK RENDELTETÉSTŐL ELTÉRŐ HASZNÁLATÁRÓL szóló 25/2000.(IX.20.) önkormányzati rendelet módosításáról.

23/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott egyes díjfizetési kötelezettséget megállapító rendeletek hatályba lépésének módosításáról, melynek keretében módosította az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013. (II.4.), valamint a parkolásról szóló 4/2007. (II.19.) számú önkormányzati rendeleteket.

22/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott A SZEMÉLYES GONDOSKODÁST NYÚJTÓ SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL SZÓLÓ 21/2011.(VI.30.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL.

21/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott a GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2019. ÉVI ZÁRSZÁMADÁSÁRÓL.

Bővebben

Gyógyítók elismerése az egészségügy napján

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2015.06.30. kedd
 
Utoljára módosítva: 2015-06-30 16:31
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Dr. Mangó Gabriella háziorvos és dr. Pelle István gyermekorvos vehette át idén a Gyöngyös Város Egészségügyéért kitüntetést.

   
   

  A Semmelweis-napi ünnepséget a kórház új épületének földszintjén rendezték meg, ami azt is jelezte: hamarosan a betegek is birtokba vehetik a létesítményt.

  1992 óta ünnepeljük a magyar egészségügy napját Semmelweis Ignác születésnapján – idézte fel ünnepi köszöntőjében Dr. Tatár László alpolgármester, aki úgy fogalmazott: az anyák megmentőjének nemzetünk nagyjai között van a helye. Tatár László azt mondta: az egészségügyi kormányzat elkötelezett abban, hogy a rendszerváltás óta nehézségekkel küzdő ágazat helyzetén javítson, megállítsa a fiatal orvosok kivándorlását, a külföldön dolgozókat pedig az anyagi és társadalmi elismertség növelésével kívánja hazacsábítani.

  A Bugát Pál Kórház nemrégiben elkészült, vadonatúj épületszárnyának földszintjén rendezett ünnepségen Weisz Péter, az egészségügyi intézmény főigazgatója köszöntötte a vendégeket, és bejelentette: az új épület megkapta a használatba vételi engedélyt, vagyis hamarosan a betegellátás is megindulhat az új szárnyban. Weisz Péter több küszöbönálló fejlesztésről is beszámolt, így például egy úgy CT beszerzéséről, valamint a röntgen- és a mammográfia bővítéséről.

  Hiesz György polgármester pohárköszöntőjében reményét fejezte ki, hogy hamarosan átadhatják az új épületet, melynek a létrehozásáról szóló szerződést öt évvel ezelőtt írták alá a kórházban. Hiesz György szerint azonban az infrastrukturális feltételek javulása semmit sem ér elhivatott orvosok nélkül, az önkormányzat ezért is köszöni meg minden évben a Gyöngyös Város Egészségügyéért kitüntetéssel az ágazatban dolgozó szakemberek munkáját.

  Az elismerést ebben az évben Dr. Mangó Gabriella háziorvos és Dr. Pelle István gyermekorvos vehette át Hiesz György polgármestertől.

  Mangó Gabriella, akit nemrégiben Ridikül-különdíjas Aranyanyunak választottak, arról beszélt: a közösségért tenni felemelő, ahogy az is, ha a közösség ezt valamilyen módon elismeri.

  Pelle doktor köszönőbeszédében arról szólt, úgy érzi, semmi különöset nem tett az elismerésért, hiszen csak a munkáját végzi, még ha azt lelkiismeretesen és nagy elhivatottsággal teszi is. Pelle István azt mondta: munkájában igyekszik a lehető legjobbat nyújtani, és reményét fejezte ki, hogy ezt még sokáig teheti.

  Több, a gyöngyösi kórházban dolgozó orvos, illetve egy beteglátogató csoport munkáját is elismerték a Semmelweis-napi ünnepségen. A Bugát Pál Kórház vezetésének felterjesztésére az egészségügyi tárca miniszteri oklevéllel ismerte el több évtizedes kiemelkedő szakmai munkáját Kovács Péternének, a tüdőgondozó vezető asszisztensének és Balogh Eleonórának, a belgyógyászat ma már nyugdíjas munkatársának. Az egészségügyi ellátás érdekében kifejtett több évtizedes kiemelkedő munkájáért Pro Sanitate miniszteri elismerést kapott dr. Vértes Edit főorvos. Dr. Al Ghaoui Nadim szülész-nőgyógyász főorvos az egészségügy egyik legrangosabb díját, a Batthyányi Strattmann László díjat érdemelte ki több mint négy évtizedes gyógyító munkája elismeréseként. Ugyancsak a Bugát Pál Kórház felterjesztésére miniszteri kitüntetésben részesült a Szent Bertalan Plébánia Egyházi Beteglátogató Csoportja. Az elismerést Juhász Ferenc plébános vette át a keddi, fővárosi, központi ünnepségen.

  Kitüntetések az orvosoknak

   
  14 kép
  Dátum: 2015-06-30 16:24:00
   


  Közösségi funkciók