3 °C

 
 
Méhekkel kapcsolatos védőkörzeti Intézkedések

A Heves Megyei Kormányhivatal Gyöngyös és több környező település teljes közigazgatási területére védőkörzeti intézkedést rendelt el.

24/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott KÖZTERÜLETEK RENDELTETÉSTŐL ELTÉRŐ HASZNÁLATÁRÓL szóló 25/2000.(IX.20.) önkormányzati rendelet módosításáról.

23/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott egyes díjfizetési kötelezettséget megállapító rendeletek hatályba lépésének módosításáról, melynek keretében módosította az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013. (II.4.), valamint a parkolásról szóló 4/2007. (II.19.) számú önkormányzati rendeleteket.

22/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott A SZEMÉLYES GONDOSKODÁST NYÚJTÓ SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL SZÓLÓ 21/2011.(VI.30.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL.

21/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott a GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2019. ÉVI ZÁRSZÁMADÁSÁRÓL.

Bővebben

Gyöngyöspata újra a kistérségi társulás tagja lesz

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2015.06.29. hétfő
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Gyöngyöspata ismét a Gyöngyös Körzete Kistérség Többcélú Társulásának tagja lesz – erről döntött hétfői ülésén a társulás tanácsa.

   

  Gyöngyöspata önkormányzata 2016. január elsejétől lesz újra tagja a társulásnak, a csatlakozástól a településen a szociális ellátás kiterjesztését remélik.

  Gyöngyöspata önkormányzata 2013. január 1-i hatállyal lépett ki a Gyöngyös Körzete Kistérség Többcélú Társulásából. Az időközben városi rangra emelkedett település három év elteltével, 2016. január 1-től azonban ismét tagja lesz a társulásnak – erről a település önkormányzatának képviselő-testülete májusi ülésén döntött, a csatlakozási szándékot pedig a gyöngyösi testület is támogatta. Gyöngyöspata csatlakozására hétfői ülésén a társulás településeinek polgármestereiből álló tanács is rábólintott, így a település 2016. január elsejétől újra a többcélú társulás tagjává válhat. Hevér Lászlóné, Gyöngyöspata polgármestere elsősorban szociális területen vár eredményeket a csatlakozástól.

  - A szociális ellátás kiterjesztése az elsődleges célunk, ezért nyújtottuk be csatlakozási kérelmünket. Azt reméljük, hogy az együttműködésnek köszönhetően megoldódik a településen élő idősek nappali ellátásnak kérdése, és egy sor egyéb területen is hatékonyabb szociális ellátást tudunk biztosítani – fogalmazott a Gyöngyösi Televíziónak nyilatkozva a városvezető.

  Gyöngyöspata csatlakozását örömmel fogadta Hiesz György gyöngyösi polgármester, a társulási tanács elnöke is.

  - 2013-ban két település, Gyöngyöspata és Gyöngyössolymos lépett ki a társulásból, közülük az egyik most visszatér, ami nagyon örömteli dolog. Gyöngyöspata jó döntést hozott, mert hiszem, hogy csak összefogással tudunk eredményesek lenni, ezért köszönettel tartozunk az önkormányzatnak – mondta a polgármester.

  Gyöngyöspata a következő feladatok ellátásában működik együtt a társulással: házi segítségnyújtás, időskorúak nappali ellátása, családsegítés, gyermekjóléti szolgáltatás, fogyatékosok nappali ellátása, jelzőrendszeres házi segítségnyújtás, közösségi ellátások, pszichiátriai és szenvedélybetegek nappali ellátása, hajléktalanok ellátása, idősek bentlakásos otthona, gyermekek, illetve családok átmeneti otthona.


  Közösségi funkciók