3 °C

 
 
Nem veszi át az önkormányzat a kerékpárutat

Bár használható a Mátrafüredre vezető kerékpárút, de a minősége erősen kifogásolható, a legsúlyosabb hibák javítás ellenére is. Ezért az önkormányzat nem veszi át az elkészült beruházást.

Új betegágyak és kiegészítők segítik a gyógyulást a gyöngyösi kórházban

Negyvenöt új, emelt komfortfokozatú kórtermi ágyat, vele járó új felfekvés elleni speciális matracot és hozzájuk tartozó infúziós állványokat kapott júliusban a Bugát Pál Kórház, köszönhetően egy fenntartói pályázatnak.

Berkenyefával köszöntötték a száz éves dr. Bálint Györgyöt

Emlékfaültetéssel köszöntötték a napokban századik születésnapját ünneplő dr. Bálint Györgyöt Gyöngyösön.

A CUNAMI Bt.-vel történt egyeztetés alapján július 17-én este, napnyugta után végzik el a szakemberek az önkormányzati szúnyoggyérítést Gyöngyös és Mátrafüred területén.

Levendulakert a lakóotthon udvarán

Háromszáz tő levendulát ültettek el önkéntesek segítségével a gyöngyösi Legyen Mindig Otthonuk Alapítvány által alapított, fogyatékkal élők lakóotthonának udvarán.

Bővebben
24/2019.(VI.28.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. június 27-i ülésén rendeletet alkotott a PARKOLÁSRÓL szóló 4/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

23/2019.(VI.28.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. június 27-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 2019. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

22/2019.(V.31.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. május 30-ai ülésén rendeletet alkotott a Gyöngyös Város Építési Szabályzatáról szóló 3/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

21/2019.(V.31.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. május 30-i ülésén rendeletet alkotott AZ ÖNKORMÁNYZAT ÉS INTÉZMÉNYEI 2018. ÉVI PÉNZMARADVÁNYÁRÓL.

20/2019.(V.31.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. május 30-i ülésén rendeletet alkotott a pénzbeli és természetbeni szociális ellátásokról szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Bővebben

Bor és buli: koccintás, veteránok, mátrai identitás

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2015.06.29. hétfő
 
Utoljára módosítva: 2015-06-29 12:17
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  A Fő téren a jubileumi Szavasz Nyár programjai zajlottak a hét végén, a városházán pedig a Mátra idegenforgalmi lehetőségeinek jobb kiaknázásáról tanácskoztak. A végén mindenki összeállt egy nagy közös koccintásra.

   
   

  A jubileumoké volt a hétvége Gyöngyösön. A Szevasz Nyár elnevezésű koncertsorozatot immár huszadik alkalommal rendezték meg a város Fő terén, ahol péntektől szombatig Péter-Szabó Szilvia, Majka és Curtis, a SpoonDelhusa Gjon és a Wellhello szórakoztatta a közönséget.

   

  Szombaton az oldtimer autóké és motoroké volt a főszerep. A harmincadik Mátrai Veteránatutó Találkozón több mint száz matuzselám jármű mutatkozott be és vett részt a város szívében megrendezett ügyességi versenyen illetve a Heves és Nódrád megyét érintő – már hagyományos – rally versenyen. A gépjárművek Hollókőn is bemutatkoztak.

  A szórakoztató programokkal egy időben a Mátrai Önkormányzatok Szövetsége a városházán szakmai konferenciát tartott a Mátra idegenforgalmi fejlesztéséről. A találkozó résztvevői egyet értettek abban, hogy vonzóbbá kell tenni a Mátrát. Mindezt a lehető legszélesebb összefogással lehet elérni, identitást adva a Mátrának, melynek fejlesztéséről komplex módon kell gondolkodni és gondoskodni. Éppen ezért Heves és Nógrád megyei szakemberek és politikusok – köztük Vona Gábor, Becsó Zsolt és Szabó Róbert – is elvállalták a MÖSZ felkérését, hogy a „Mátra lobbistái” legyenek. A résztvevők abban is egyetértettek, hogy az atrakció-fejlesztések sikerének előfeltétele, hogy a hiányzó infrastrukturális fejlesztések megvalósuljanak, mindenek előtt a siralmas állapotban lévő utakat kell helyrehozni.

   

  A szövetség kezdeményezésére a mátrai települések is csatlakoztak a Magyar Bor Napjához szombaton. Az országos esemény célja az volt, hogy minél többen emeljék poharukat a magyar borra. A rekordkísérletre sok borkedvelő gyűlt össze a Fő téren, ahol a Mátrai Borvidék legnépszerűbb boraival koccinthattak. Az abasári kötődésű dr. Tóth Tamás, a népszerű tévés műsor orvosa is a kezdeményezés mellé állt, s köszöntőjében egyebek mellett arról beszélt: napi egy-két pohár bor a szó szoros értelmében is egészségünkre válik, s ezért is fontosak a kulturált borfogyasztást népszerűsítő rendezvények és akciók.

   

  Mátrai veteránautó találkozó - 2015

   
  16 kép
  Dátum: 2015-06-29 12:00:00
   

  Koccintás 2015

   
  44 kép
  Dátum: 2015-06-29 11:59:00
   


  Közösségi funkciók