3 °C

 
 
9/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A HELYI ADÓKRÓL SZÓLÓ 27/2010. (XII.16.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL.

8/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A VESZÉLYHELYZET IDEJÉN ALKALMAZANDÓ VÉDELMI INTÉZKEDÉSEKRŐL.

6/2021.(II.4.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 4-én rendeletet alkotott a pénzbeli és természetbeni szociális ellátásokról szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

5/2021.(II.4.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 4-én rendeletet alkotott A RENDKÍVÜLI ESEMÉNYEK OKOZTA KÁROK ENYHÍTÉSÉRE SZOLGÁLÓ TÁMOGATÁSRÓL.

7/2021.(II.19.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 19-én rendeletet alkotott A HELYI ADÓKRÓL SZÓLÓ 27/2010. (XII.16.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL.

Bővebben


Védőnőket köszöntöttek

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2015.06.16. kedd
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  A száz éves Magyar Védőnői Szolgálat gyöngyösi tagjait köszöntötte az önkormányzat a Mátra Művelődési Központ kamaratermében. Hiesz György polgármester a magyar védőnők napja alkalmából emléklappal és virággal köszönte meg a védőnők áldozatos munkáját.

   
   

  Az Országgyűlés 2015. június 13-át, a magyar védőnői hálózat századik születésnapját a magyar védőnők napjává nyilvánította. Ez alkalomból országszerte ünnepélyes keretek között köszöntötték a védőnőket, akik pótolhatatlan egészségmegőrző munkát végeznek. Gyöngyösön Hiesz György polgármester beszédében köszönetet mondott a védőnők áldozatos munkájáért. Mint fogalmazott: a védőnői feladatok száz év alatt sokat változtak, de az alapintézmény ma is egyedülálló és felbecsülhetetlen értéket képvisel.

  A polgármester kiemelkedő tevékenységük elismeréseként virággal és emléklappal köszönte meg a védőnők áldozatos munkáját, majd Rácz Jánosné területi védőnő foglalta össze a Magyar Örökség Díjas Magyar Védőnői Hálózat százéves történetét.

  Dr. Tatár László alpolgármester pohárköszöntőjében kiemelte: mint évtizedeken át az alapellátásban dolgozó orvos, jól tudja, mennyire pótolhatatlan a védőnők munkája. Az alpolgármester Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter szavait idézve azt mondta: fontos, hogy a védőnők hivatásukért égjenek, de ne égjenek ki, ezért a hungarikumnak számító védőnői szolgálat tagjait jobban meg kell becsülni.


  Közösségi funkciók