3 °C

 
 
6/2020.(II.21.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. február 20-i ülésén rendeletet alkotott a PARKOLÁSRÓL szóló 4/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

5/2020.(II.21.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. február 20-i ülésén rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013. (II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

4/2020. (II.21.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. február 20-i ülésén rendeletet alkotott a KÖZTERÜLETEK RENDELTETÉSTŐL ELTÉRŐ HASZNÁLATÁRÓL szóló 25/2000. (IX. 20.) önkormányzati rendelet módosításáról.

3/2020.(II.21.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. február 20-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

2/2020.(II.21.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. február 20-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2019. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

BővebbenMár átvehetők a szelektív kukák a szolgáltatónál

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2015.06.12. péntek
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Megkezdődött a szelektív hulladékgyűjtéshez szükséges edények kiosztása Gyöngyösön, így rövidesen minden városi lakostól szelektíven szállítja el a hulladékot a közszolgáltató. A rendszer bevezetéséről közmeghallgatást tartott a gyöngyösi önkormányzat a Városháza Dísztermében.

   

  A hulladékok szelektív gyűjtését törvény, illetve kormányrendelet írja elő, amely a házhoz menő gyűjtési rendszert részesíti előnyben. A gyöngyösi önkormányzat pályázati támogatás igénybevételével beszerezte az ehhez szükséges edényeket, amelyeket a közszolgáltató Gyöngyösi Hulladékkezelő Nonprofit Kft. ad át a lakosságnak. A szelektív hulladékgyűjtés bevezetése a lakosságra semmilyen plusz anyagi terhet nem ró.

  Az edényeket június 12-től hétfő, kedd, szerda és pénteki munkanapokon 8 és 16 óra között lehet átvenni a társaság Kenyérgyár út 19. szám alatti telephelyén személyi igazolvány és lakcímkártya bemutatásával. A hulladék elszállításának napjáról a szolgáltató tájékoztatja az ügyfeleket, akik az edények használatáról szerződést kötnek a hulladékkezelő társasággal.

  Minden családi- és társasházat ellátnak edényekkel, a családi házas övezetekben pedig a kukák kiosztását követően el is indulhat a hulladék szelektív elszállítása. A társasházakban az új edények helyéről a közgyűlés, illetve a közös képviselő dönthet, ezekben az épületekben a kukák optimális helyének megtalálására fél év áll rendelkezésre, így ezeken a helyeken a hat hónapos türelmi időszakot követően indulhat el a szolgáltatás.

  A házhoz menő szelektív hulladékgyűjtési rendszerben egyetlen edény szolgál a papír, műanyag és fém csomagolóanyag elhelyezésére, ezek szétválogatását a közszolgáltató végzi. A rendszer bevezetésével fokozatosan megszüntethetők lesznek az eddig használt gyűjtőszigetek, és a velük együtt járó illegális hulladéklerakó helyek is felszámolhatók lesznek. Egyedül az üveghulladék gyűjtése történik a jövőben is a közterületeken elhelyezett gyűjtőedényekben, amelyek az élelmiszerboltok közvetlen környezetében maradnak, illetve lehetőség szerint ott kerülnek elhelyezésre. A zöldhulladék továbbra is a vegyes hulladéktól elkülönítve, az erre rendszeresített edényekben gyűjthetőő.


  Közösségi funkciók