3 °C

 
 
6/2021.(II.4.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 4-én rendeletet alkotott a pénzbeli és természetbeni szociális ellátásokról szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

5/2021.(II.4.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 4-én rendeletet alkotott A RENDKÍVÜLI ESEMÉNYEK OKOZTA KÁROK ENYHÍTÉSÉRE SZOLGÁLÓ TÁMOGATÁSRÓL.

7/2021.(II.19.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 19-én rendeletet alkotott A HELYI ADÓKRÓL SZÓLÓ 27/2010. (XII.16.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL.

4/2021. (II.4.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 4-én rendeletet alkotott A VESZÉLYHELYZET IDEJÉN ALKALMAZANDÓ VÉDELMI INTÉZKEDÉSEKRŐL.

3/2021.(I.29.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. január 29-én rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATÁRÓL SZÓLÓ 33/2019.(XI.29.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Bővebben


Már átvehetők a szelektív kukák a szolgáltatónál

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2015.06.12. péntek
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Megkezdődött a szelektív hulladékgyűjtéshez szükséges edények kiosztása Gyöngyösön, így rövidesen minden városi lakostól szelektíven szállítja el a hulladékot a közszolgáltató. A rendszer bevezetéséről közmeghallgatást tartott a gyöngyösi önkormányzat a Városháza Dísztermében.

   

  A hulladékok szelektív gyűjtését törvény, illetve kormányrendelet írja elő, amely a házhoz menő gyűjtési rendszert részesíti előnyben. A gyöngyösi önkormányzat pályázati támogatás igénybevételével beszerezte az ehhez szükséges edényeket, amelyeket a közszolgáltató Gyöngyösi Hulladékkezelő Nonprofit Kft. ad át a lakosságnak. A szelektív hulladékgyűjtés bevezetése a lakosságra semmilyen plusz anyagi terhet nem ró.

  Az edényeket június 12-től hétfő, kedd, szerda és pénteki munkanapokon 8 és 16 óra között lehet átvenni a társaság Kenyérgyár út 19. szám alatti telephelyén személyi igazolvány és lakcímkártya bemutatásával. A hulladék elszállításának napjáról a szolgáltató tájékoztatja az ügyfeleket, akik az edények használatáról szerződést kötnek a hulladékkezelő társasággal.

  Minden családi- és társasházat ellátnak edényekkel, a családi házas övezetekben pedig a kukák kiosztását követően el is indulhat a hulladék szelektív elszállítása. A társasházakban az új edények helyéről a közgyűlés, illetve a közös képviselő dönthet, ezekben az épületekben a kukák optimális helyének megtalálására fél év áll rendelkezésre, így ezeken a helyeken a hat hónapos türelmi időszakot követően indulhat el a szolgáltatás.

  A házhoz menő szelektív hulladékgyűjtési rendszerben egyetlen edény szolgál a papír, műanyag és fém csomagolóanyag elhelyezésére, ezek szétválogatását a közszolgáltató végzi. A rendszer bevezetésével fokozatosan megszüntethetők lesznek az eddig használt gyűjtőszigetek, és a velük együtt járó illegális hulladéklerakó helyek is felszámolhatók lesznek. Egyedül az üveghulladék gyűjtése történik a jövőben is a közterületeken elhelyezett gyűjtőedényekben, amelyek az élelmiszerboltok közvetlen környezetében maradnak, illetve lehetőség szerint ott kerülnek elhelyezésre. A zöldhulladék továbbra is a vegyes hulladéktól elkülönítve, az erre rendszeresített edényekben gyűjthetőő.


  Közösségi funkciók