3 °C

 
 
Méhekkel kapcsolatos védőkörzeti Intézkedések

A Heves Megyei Kormányhivatal Gyöngyös és több környező település teljes közigazgatási területére védőkörzeti intézkedést rendelt el.

24/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott KÖZTERÜLETEK RENDELTETÉSTŐL ELTÉRŐ HASZNÁLATÁRÓL szóló 25/2000.(IX.20.) önkormányzati rendelet módosításáról.

23/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott egyes díjfizetési kötelezettséget megállapító rendeletek hatályba lépésének módosításáról, melynek keretében módosította az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013. (II.4.), valamint a parkolásról szóló 4/2007. (II.19.) számú önkormányzati rendeleteket.

22/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott A SZEMÉLYES GONDOSKODÁST NYÚJTÓ SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL SZÓLÓ 21/2011.(VI.30.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL.

21/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott a GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2019. ÉVI ZÁRSZÁMADÁSÁRÓL.

Bővebben

Együttműködés Farkasmály jövőjéért

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2015.06.08. hétfő
 
 
 

Bezár
Cikk küldés
 
 

Farkasmályban tettek látogatást a gyöngyösi képviselő-testület tagjai, a városvezetők, valamint a gyöngyösi önkormányzat szakemberei, hogy megismerkedjenek a történelmi pincesor jelenlegi állapotával, a fejlesztési elképzelésekkel, valamint a pincetulajdonosok napi problémáival.

 
 

A figyelemfelhívás volt a pincetulajdonosok elsődleges célja, amikor meghívták a képviselő-testület tagjait a látogatásra – mondta Nagy Imre, a látogatás szervezője.

- Szerettük volna a képviselők figyelmét felhívni Farkasmály lehetőségeire. A pincesoron huszonhat pince található, ami kiváló lehetőséget kínálna arra, hogy a város és a Mátra turisztikai vonzerejét növelje. Ehhez azonban nagyon sok kérdést kell megoldani, mert a jelenlegi állapotok bőven hagynak kívánnivalót maguk után - fogalmazott.

Nagy Imre a pincéket körülvevő út- és patakpart karbantartását, a csapadékvíz elvezetésének megoldását, a tulajdonviszonyok rendezését, valamint a közvilágítás műszaki állapotának visszaállítását említette a legsürgetőbb feladatok között.

A képviselők megismerkedtek azokkal a fejlesztési elképzelésekkel is, amelyeket az első tizenegy pince új tulajdonosa dolgozott ki. A tervek egy országos jelentőségű turisztikai attrakció létrehozásáról szólnak, amely állandó nyitva tartás mellett rendezvényekkel és a mátrai borok széles kínálatával csábítaná a turistákat. Az elképzeléseket Zakár Tivadar projektmenedzser ismertette.

- Szeretnénk, ha közösen gondolhatnánk végig, mi legyen a jövője ennek a nagy múltú, történelmi pincesornak. A történelmi ágakban húsz éve nem történt semmi, infrastrukturálisan nagyon le maradva a terület, ezért szeretnénk az önkormányzat együttműködését is megnyerni elképzeléseinkhez – mondta Zakár Tivadar.

Hiesz György polgármester azt mondta: az önkormányzat örömmel fogadja a nagy ívű fejlesztési elképzeléseket, és bízik benne, hogy turisztikai pályázatokat is sikerül segítségül hívni a beruházáshoz.

- A pincesor múltja nagyon szép, a jelen állapotokról ez már nem mondható el. Most azért vagyunk itt, hogy a jövőről egyeztessünk, és meg kell mondanom, nagyon impozáns elképzelésekkel találkoztunk. Örülök, hogy végre elindult valami Farkasmályban, ahhoz azonban, hogy a tervek valóra is váljanak, összefogásra lesz szükség a borászok között is. A gyöngyösi önkormányzat a lehetőségeihez mérten minden segítséget kész megadni, hogy a történelmi pincesor újra a régi fényében ragyogjon. Reméljük, lesznek olyan turisztikai pályázatok, amelyek ebben segítségünkre lehetnek - sorolta.

A pályázati lehetőségekben bízik Dr. Tatár László alpolgármester is.

- Gyöngyösnek egyetlen esélye van a kitörésre, ez pedig a turizmus fejlesztése. Az önkormányzat ezért mindent meg kell, hogy tegyen az ilyen fejlesztések támogatásáért. Most vagyunk az új európai uniós ciklus elején, biztos vagyok benne, hogy meg tudjuk találni a megfelelő forrásokat a farkasmályi pincesor újjáélesztéséhez - vélekedett az alpolgármester.

A történelmi pincesor méretei és lehetőségei hatalmasak. A kétszáz éves pincék Kelet-Európa legnagyobb légterű kézzel vájt történelmi pincéi. A méretek Kévés Tamás alpolgármestert is megdöbbentették.

- Megleptek ezek a gigantikus méretek, nagyon köszönjük a meghívást. Ha ide jön a tőke, biztos vagyok benne, hogy jó helyre jön, de természetesen nekünk is segítenünk kell. Együtt kell gondolkodnunk, és ez a mostani látogatás arra mindenképp jó volt, hogy elindítsa ezt a folyamatot - mondta.

A közös gondolkodás tehát elindult, az önkormányzat és a befektető együttműködése pedig új élettel töltheti meg Farkasmályt, amely a Mátra és a Mátrai Borvidék egyik kiemelkedő turisztikai attrakciójává válhat.


Közösségi funkciók