3 °C

 
 
27/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott a helyi adókról szóló 27/2010.(XII.16.) önkormányzati rendelet módosításáról.

26/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

25/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott AZ ÖNKORMÁNYZATI TULAJDONBAN LÉVŐ LAKÁSOK ÉS HELYISÉGEK ELIDEGENÍTÉSÉRŐL szóló 18/2018.(III.29.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Méhekkel kapcsolatos védőkörzeti Intézkedések

A Heves Megyei Kormányhivatal Gyöngyös és több környező település teljes közigazgatási területére védőkörzeti intézkedést rendelt el.

24/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott KÖZTERÜLETEK RENDELTETÉSTŐL ELTÉRŐ HASZNÁLATÁRÓL szóló 25/2000.(IX.20.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Bővebben

Életmentő műszerek beszerzése a cél a Richter Egészségvároson

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2015.06.03. szerda
 
Utoljára módosítva: 2015-06-03 10:41
 
 

Bezár
Cikk küldés
 
 

A Richter Egészségváros program „Egészség ezreknek, milliók a kórháznak” felhívással hetedik éve biztatja arra az embereket, hogy aktívan tegyenek egészségük megőrzése érdekében.

 
 

Az egészségprogramhoz a gyöngyösi Bugát Pál Kórház is csatlakozott. A magyar gyógyszercég 2.000.000 forintos alapadományt ajánl fel a kórház számára, eszközparkjának bővítéséhez: őrző monitorok, laryngoscop és hordozható lélegeztető gép beszerzéséhez. Ennek elérése a gyöngyösi lakosság aktív közreműködésén is múlik, ugyanis az adományalapot a résztvevők minden szűrésért, tanácsadásért, meghallgatott előadásért járó adományponttal növelni tudják, hiszen a Richter pontonként 300 forinttal megemeli az alapadomány összegét.

Érdemes kilátogatni június 6-án, a Fő téren megrendezésre kerülő Richter Egészségváros Programra mindazoknak, akik számára fontos saját maguk, valamint családjuk egészségének védelme. A program során olyan alapvető, ám sokszor nehezen hozzáférhető, vagy sok utánajárást igénylő, kiemelt jelentőségű vizsgálatokon vehetnek részt ingyenesen a lakosok, mint prosztata (PSA) szűrés, csontsűrűségmérés, koleszterinszint- és vérnyomásmérés, szív- és érrendszeri kockázatfelmérés, asztma szűrés, bőr-és körömgomba szűrés. A szűrővizsgálatokat a Bugát Pál Kórház szakemberei végzik, akik amellett, hogy igyekeznek kiszűrni a rendellenességeket, tanácsadások keretében tájékoztatást adnak a szükséges további lépésekről, teendőkről. „Richter Gedeon és Gyöngyös elválaszthatatlan egymástól, emlékét több területen kívánjuk ápolni, így nagyon örülünk, hogy az általa alapított gyógyszercéggel közös együttműködésben szervezhetjük a programot. A program fő törekvései megegyeznek egészségügyi alapelveinkkel, a prevenció és megelőzés fontosságát elsődlegesnek tartjuk, melyben egy egészségnap úttörő és vezető szerepet tud betölteni. Bízunk benne, hogy nagy sikere lesz a rendezvénynek, mely által hozzá tudunk járulni egy egészségesebb környezethez.” – buzdít a rendezvényen való részvételre Weisz Péter kórházigazgató.

Az egészség jegyében a szűrővizsgálatokon kívül sportolási lehetőség is adott a rendezvényen, Katus Attila szabadtéri aerobik órájához csatlakozhatnak az érdeklődők, valamint a nap folyamán fitnesz eszközök kipróbálása is biztosított. Az egyes betegségek kialakulásáról, megelőzési lehetőségeiről tudhatnak meg többet az Agora sátorba látogatók, ahol Jaksity Kata vezetésével zajlanak egész nap a tájékoztató jellegű előadások, gyöngyösi szakemberek közreműködésével. Színes női témákban érdekes beszélgetésekbe kapcsolódhatnak be mindazok, akik Radványi Dorottya műsorvezető és vendégei beszélgetéseit hallgatják meg a Richter a Nőkért sátorban. Béres Alexandra fitnesz világbajnok az egészséges életmódról, étkezésről és a megfelelő mozgásról ad praktikus tanácsokat, Rudolf Péter színművész, a program fővédnöke a helyes életvitel, a munka mellett is megvalósítható egészséges életmód kialakításáról beszélget a résztvevőkkel. Példaértékű női sorsokat, történeteket ismerhet meg a közönség a Richter Aranyanyu Díj és Terézanyu pályázat kapcsán. A beszélgetés résztvevői Beke Zsuzsa, a Richter kommunikációs vezetője, Rácz Zsuzsa írónő, Nagy Tímea olimpikon, zsűritag, valamint Dr. Mangó Gabriella Richter Aranyanyu Díjazott.

A családi esemény széles programkínálattal rendelkezik, a szűrések, előadások, beszélgetések mellett a színpadon zenés-táncos produkciókat élvezhet a közönség. A színpadon fellép a Bányász Kultúráért Alapítvány Fúvószenekara, a Black Jam Táncegyesület (ECDS), a Fortuna Akrobatikus Rock&Roll TSE, valamint a Vidróczki Néptánciskola VErőke csoportja. A táncos színpadi produkciók mellett élőben jelentkezik a helyszínről a Class FM kívánságműsorával Garami Gábor, valamint a Cinema Bridge Moziban 14:30-kor vetítésre kerül a “Nem tűntem el” című, Richter Gedeon fordulatokkal tűzdelt életét bemutató dokumentum-játékfilm.


Közösségi funkciók