3 °C

 
 
27/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott a helyi adókról szóló 27/2010.(XII.16.) önkormányzati rendelet módosításáról.

26/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

25/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott AZ ÖNKORMÁNYZATI TULAJDONBAN LÉVŐ LAKÁSOK ÉS HELYISÉGEK ELIDEGENÍTÉSÉRŐL szóló 18/2018.(III.29.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Méhekkel kapcsolatos védőkörzeti Intézkedések

A Heves Megyei Kormányhivatal Gyöngyös és több környező település teljes közigazgatási területére védőkörzeti intézkedést rendelt el.

24/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott KÖZTERÜLETEK RENDELTETÉSTŐL ELTÉRŐ HASZNÁLATÁRÓL szóló 25/2000.(IX.20.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Bővebben

Kitüntetésekről és közszolgáltatásról is döntöttek

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2015.05.29. péntek
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Szeptember elsejétől minden háztartástól szelektíven szállítják el a hulladékot Gyöngyösön.

   

  Az ehhez szükséges döntést csütörtökön hozta meg a város képviselő-testülete. Egy korábbi pályázatnak köszönhetően az edények is az önkormányzat és a lakosság rendelkezésére állnak majd.

  A házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés kiterjesztését a hulladékról szóló törvény változásai írják elő az önkormányzat számára. Gyöngyös egyes családi házas lakónegyedeiben már működik a szolgáltatás, amelyet szeptember elsejétől a teljes lakosságra kiterjesztenek. Ez pluszköltséget sem az önkormányzatra, sem a lakosságra nem ró, az ehhez szükséges edények beszerzése egy korábban elnyert pályázat révén történik. Az edények elhelyezéséről társasházak esetében a lakógyűlések döntenek. A szelektív gyűjtőedények kiosztását közmeghallgatás előzi meg, amelyet június 10-én 16:00 órától tart meg a képviselő-testület.

  A grémium a 2015-ös költségvetés módosításával további támogatásokról is döntött, így például a Szent Bertalan Templom hangosításának felújítási költségeihez az eredetileg tervezett kétmillió forint helyett hárommillióval járul hozzá, és összesen hétszázezer forinttal támogatja a Vak Bottyán Díjugrató Gála megszervezését. A Gyöngyösi Hivatásos Tűzoltóság idén ünnepli fennállásának 125. évfordulóját, amelyet nagyszabású rendezvénysorozattal kíván emlékezetessé tenni. Ennek támogatására a képviselők egymillió forintot hagytak jóvá. A képviselők döntése értelmében egy év szünet után idén újra megjelenhet a Gyöngyösi Kalendárium, amelyet a Gyöngyösi Televízió ad ki másfél millió forintos önkormányzati támogatás mellett. A költségek fennmaradó részét reklámbevételekből kell előteremteni. Az önkormányzat pályázatot nyújt be a Fecske Úti Tagóvoda konyhájának felújítására, az ötven százalékos támogatottságú beruházás összköltsége huszonhét és fél millió forint.

  A képviselők második alkalommal is elfogadták, ezzel pedig véglegesítették a város idegenforgalmi koncepcióját. A Károly Róbert Főiskola szakemberei által elkészített dokumentum az elmúlt hónapokban társadalmasításon is átesett, a testület pedig fenntartja a jövőbeni változtatás lehetőségét az újabb lehetőségek függvényében. A képviselők a májusi ülésen megtárgyalták a város környezetvédelmi beszámolóját, és elfogadták több önkormányzati társaság gazdasági beszámolóját is.

  A testület kitüntetések odaítéléséről is határozott. A „Gyöngyös Város Egészségügyéért” díjat idén Dr. Mangó Gabriella háziorvos és Dr. Pelle István gyermekorvos veheti át, míg a „Gyöngyös Közszolgálatáért” elismerést Gráfné Czövek Izabella szociális ügyintéző valamint Veák Ildikó szociális- és gyámügyi csoportvezető kapja.


  Közösségi funkciók