3 °C

 
 
27/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott a helyi adókról szóló 27/2010.(XII.16.) önkormányzati rendelet módosításáról.

26/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

25/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott AZ ÖNKORMÁNYZATI TULAJDONBAN LÉVŐ LAKÁSOK ÉS HELYISÉGEK ELIDEGENÍTÉSÉRŐL szóló 18/2018.(III.29.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Méhekkel kapcsolatos védőkörzeti Intézkedések

A Heves Megyei Kormányhivatal Gyöngyös és több környező település teljes közigazgatási területére védőkörzeti intézkedést rendelt el.

24/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott KÖZTERÜLETEK RENDELTETÉSTŐL ELTÉRŐ HASZNÁLATÁRÓL szóló 25/2000.(IX.20.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Bővebben

Új céget alapított az önkormányzat

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2015.05.28. csütörtök
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Új gazdasági társaságot alapított a gyöngyösi önkormányzat. A Gyöngyösi Várostérség Fejlesztő Kft. legfontosabb feladata a különböző fejlesztési stratégiák megalkotása mellett az elnyerhető fejlesztési források felkutatása lesz. A társaság létrehozásáról csütörtöki ülésén döntött a helyi képviselő-testület.

   

  Június elsejétől egy új gazdasági társaság felel a városfejlesztési feladatokért Gyöngyösön. A képviselő-testület csütörtöki ülésén tárgyalt a korábbi Városfejlesztő Kft. végelszámolásáról, és döntött egy új gazdasági társaság létrehozásáról is. A Gyöngyösi Várostérség Fejlesztő Kft. több feladatot is ellát majd június elsejétől. Legfontosabb feladatai közé a Gyöngyöst és térségét érintő fejlesztési stratégiák kidolgozása tartozik majd, de a százszázalékos önkormányzati tulajdonú cég dolgozik majd az elnyerhető fejlesztési források felkutatásán, valamint a projektek előkészítésén és kivitelezésén is. A cég aktívan részt vesz egy új integrált városfejlesztési stratégia megalkotásában, ami a város hosszú távú, fenntartható fejlődését szolgálja majd. A széles tevékenységi körrel rendelkező társaság feladatai között kulturális értékőrzés, városarculat-építés, valamint ingatlan-üzemeltetés és –hasznosítás is szerepel.

  A június elsejétől működő cég ügyvezetői posztjára Eperjesi Lászlót választották meg a képviselők.

  A képviselők hosszan tárgyaltak a Fő téri szobrok áthelyezéséről és az országzászló felállításáról, döntést azonban nem hoztak, a kérdésben további egyeztetések és előkészítés után várható határozat.


  Közösségi funkciók