3 °C

 
 
6/2020.(II.21.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. február 20-i ülésén rendeletet alkotott a PARKOLÁSRÓL szóló 4/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

5/2020.(II.21.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. február 20-i ülésén rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013. (II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

4/2020. (II.21.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. február 20-i ülésén rendeletet alkotott a KÖZTERÜLETEK RENDELTETÉSTŐL ELTÉRŐ HASZNÁLATÁRÓL szóló 25/2000. (IX. 20.) önkormányzati rendelet módosításáról.

3/2020.(II.21.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. február 20-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

2/2020.(II.21.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. február 20-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2019. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

BővebbenFolytatódik a parkolási vita

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2015.05.13. szerda
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  A Mátraaljai Munkaadók Egyesülete alelnöke szerint a város és az MME közötti kötélhúzás szimbólumává vált a félórás ingyenes parkolás kérdése.

   

  A város és az MME között évek óta folyik a vita a félórás ingyenes parkolás bevezetéséről. Az egyesület szerint a belvárosi üzletek, vállalkozások forgalmának nagyon jót tenne az intézkedés, a városvezetés szerint viszont a VG Zrt. parkolási üzletágát gyakorlatilag lenullázná, ha bevezetnék a kedvezményt.

  Az önkormányzati választási kampányban minden, a testületbe végül bekerült párt ígéretet tett a félórás ingyenes parkolás bevezetésére, ám az MME és a város álláspontja jottányit sem közeledett azóta sem.

  Hiesz György polgármester a Gyöngyösi TV-nek azt mondta: számára is csak hivatalba lépése után derült ki, hogy a fizető parkolókat használó közönség 60-70 százaléka félórás parkolójegyet vált. Ha ezt ingyenessé teszik, gyakorlatilag ellehetetlenül a VG Zrt. parkolási üzletága.

  A polgármester szerint az nem lehet megoldás, hogy ingyenes parkolást adjon a város, de egy egyéb kedvezményekre is jogosító Gyöngyös kártyához járhat ilyen lehetőség.

  Kévés Tamás alpolgármester hasonló megoldást javasolna - derült ki az Aktuálisból.

  Báry Péter, az Az MME alelnöke azt mondja, jelenleg a város részéről több energia fordítódik ara, hogy megindokolják, hogy miért nem lehet, mint hogy a valódi megoldásokat keresnék. Így szerinte már az is részsiker lenne, ha az éves bérletek árát leszállítanák. Mert ezek árképzése - megfogalmazása szerint - \"elképzelhetetlen metódus\" alapján történik.


  Közösségi funkciók