3 °C

 
 
30/2020.(IX.25.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. szeptember 24-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

29/2020.(IX.25.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. szeptember 24-i ülésén rendeletet alkotott A HELYI KÖZMŰVELŐDÉSI FELADATOK ELLÁTÁSÁRÓL szóló 5/2017.(II.24.) önkormányzati rendelet módosításáról.

28/2020.(VIII.28.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. augusztus 27-i ülésén rendeletet alkotott A KÖZTERÜLETI TÉRFIGYELŐ RENDSZERRŐL szóló 7/2017.(II.24.) önkormányzati rendelet módosításáról.

27/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott a helyi adókról szóló 27/2010.(XII.16.) önkormányzati rendelet módosításáról.

26/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Bővebben


Felhívás házszámtáblák kihelyezésére

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2015.05.07. csütörtök
 
Utoljára módosítva: 2015-05-07 12:39
 
 

Bezár
Cikk küldés
 
 

Az ingatlan házszámtáblával történő ellátásáról, annak folyamatos karbantartásáról és szükség szerinti pótlásáról az ingatlan tulajdonosa, kezelője, használója köteles gondoskodni.

 

Gyöngyös Város Önkormányzata Képviselő-testületének „a közterületek elnevezéséről, valamint az elnevezésük megváltoztatásáról és a házszámok megállapításának egyes szabályairól” szóló 13/2014. (IX.12.) önkormányzati rendelete (továbbiakban: Rendelet) 2014. szeptember 13-án lépett hatályba.

Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy a Rendelet 9. §-a szerint az ingatlanokat az alábbi szempontok betartásával házszámmal kell ellátni.

A Rendelet 9.§
(1) bekezdés

„A házszámot jelző táblát (a továbbiakban: házszámtábla) az ingatlan közterület felőli gyalo-gos-főbejáratánál jól látható módon kell elhelyezni. Amennyiben az ingatlan nem az utcanév táblán megjelölt közterület felől nyílik, a házszámot jelző táblát a házszámozás alapjául fekvő közterület felőli oldalon is ki kell helyezni.”

(2) bekezdés

„Előkertes beépítési mód esetén, amennyiben a közterületről a házszám nem lenne olvasható, a házszámtáblát a kerítésen a bejárat mellett, kerítés hiányában a telek közterületi határvonalán jól láthatóan kell elhelyezni.”

(3) bekezdés

„Amennyiben a beépített vagy a beépíthető ingatlan házszámmal nem rendelkezik, annak tu-lajdonosa az (1) és (2) bekezdés szerinti helyre táblát kell elhelyezzen, saját költségén, feltüntetve azon az ingatlan házszámát vagy helyrajzi számát.”

A Rendelet 10. §
(2) bekezdés

„A házszámtábla, és a 9. § (3) bekezdés szerinti helyrajzi számot jelölő tábla beszerzéséről, kihelyezéséről, szükség szerint cseréjéről és pótlásáról az ingatlan tulajdonosa saját költségén köteles gondoskodni.”

Az ingatlanokat a címnyilvántartással megegyező házszámtáblával kell megjelölni, a házszámtábla időjárásálló anyagból készüljön.

Az ingatlan házszámtáblával történő ellátásáról, annak folyamatos karbantartásáról és szükség szerinti pótlásáról az ingatlan tulajdonosa, kezelője, használója köteles gondoskodni.

Gyöngyös több utcájában jelenleg is problémát jelent az ingatlanok beazonosítása a házszámok hiányos, nem megfelelő, nem kellőképpen látható feltüntetése miatt. Több ingatlanon egyáltalán nincsenek házszámtáblák. A kialakult állapotok megnehezítik a betegszállítók, postai kézbesítők, mentők, tűzoltók és a közszolgáltatók munkáját.

Kérjük a lakosságot, hogy a Rendelet szerint a házszámtáblák szükség szerinti pótlásáról, kihelyezéséről gondoskodjanak.

Az önkormányzati Rendeletben előírt kötelezettségek teljesítését a Rendelet alapján a Közterület-felügyelet ellenőrzi és a házszámtábla hiánya eseten a közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló 2004. évi CXL törvény szerint hatósági eljárást kezdeményez.


Közösségi funkciók