3 °C

 
 
1/2020.(I.31.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. január 30-i ülésén rendeletet alkotott Gyöngyös Város Építési Szabályzatáról szóló 3/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Közmeghallgatást tart a ruszin önkormányzat

A Gyöngyösi Ruszin Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testülete 2020. február 11-én, kedden 10:00 - 12:00 óráig közmeghallgatást tart.

Normatív határozat 2020-01-09

Gyöngyös Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2020. január 9-i ülésén hozott alábbi normatív határozatát kihirdetem:

Normatív határozatok 2020-01-02

Gyöngyös Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2020. január 02-i ülésén hozott, alábbi normatív határozatait kihirdetem.

Normatív határozatok 2019-12-12

Gyöngyös Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2019. december 12-i ülésén hozott, alábbi normatív határozatait kihirdetem.

BővebbenÚj szabályok a tűzgyújtásra

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2015.05.04. hétfő
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Ülésezett Gyöngyös képviselő-testülete: egyebek mellett módosították a külterületi égetésre vonatkozó szabályokat, döntöttek a közmunka-programról is.

   

  Jelentősen javult a Gyöngyösi Rendőrkapitányság felderítési mutatója 2014-ben az előző évhez képest - derült ki a kapitányság beszámolójából, amelyet csütörtöki ülésén fogadott el a képviselő-testület.

  A képviselők elfogadták a mátrafüredi- és a gyöngyösi polgárőrség beszámolóját is.

  A testület az Országos Tűzvédelmi Szabályzathoz igazította környezetvédelmi rendeletét, így ezentúl külterületen szabad zöldhulladékot égetni, de csak a tűzvédelmi hatóság engedélyével, és legfeljebb 10 hektáros egybefüggő területen.

  Belterületen továbbra is tilos az égetés, de a testület májusi ülésén újratárgyalja majd a szabályozást.

  Ugyancsak elfogadta a grémium a 2014-es költségvetés zárszámadását és a pénzmaradvány felosztását.

  A képviselők úgy döntöttek, hogy pályázatot írnak ki a könyvvizsgálói feladatok ellátására.

  A képviselő-testület megalkotta az önkormányzat városkép átalakításáról és védelméről szóló rendeletét, amelyben részletesen szabályozza, milyen építései tevékenységek esetében kell településképi véleményezést kérni. A beérkezett kérelmeket a Tervtanács bírálja el városképi szempontok figyelembevételével.

  A képviselő-testület megtárgyalta a Fő téri jégpálya üzemeltetésének tapasztalatairól szóló jelentést, és úgy döntött, a következő ülésen újra egyeztet majd a kérdésről.

  A képviselők megtárgyalták a különböző alapítványi támogatások odaítéléséről szóló határozatot, és a május 15-én induló közfoglalkoztatási programot, amelynek keretében az önkormányzat augusztus 31-ig legfeljebb 25 főt foglalkoztathat.


  Közösségi funkciók