3 °C

 
 
27/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott a helyi adókról szóló 27/2010.(XII.16.) önkormányzati rendelet módosításáról.

26/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

25/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott AZ ÖNKORMÁNYZATI TULAJDONBAN LÉVŐ LAKÁSOK ÉS HELYISÉGEK ELIDEGENÍTÉSÉRŐL szóló 18/2018.(III.29.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Méhekkel kapcsolatos védőkörzeti Intézkedések

A Heves Megyei Kormányhivatal Gyöngyös és több környező település teljes közigazgatási területére védőkörzeti intézkedést rendelt el.

24/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott KÖZTERÜLETEK RENDELTETÉSTŐL ELTÉRŐ HASZNÁLATÁRÓL szóló 25/2000.(IX.20.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Bővebben

Új szabályok a tűzgyújtásra

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2015.05.04. hétfő
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Ülésezett Gyöngyös képviselő-testülete: egyebek mellett módosították a külterületi égetésre vonatkozó szabályokat, döntöttek a közmunka-programról is.

   

  Jelentősen javult a Gyöngyösi Rendőrkapitányság felderítési mutatója 2014-ben az előző évhez képest - derült ki a kapitányság beszámolójából, amelyet csütörtöki ülésén fogadott el a képviselő-testület.

  A képviselők elfogadták a mátrafüredi- és a gyöngyösi polgárőrség beszámolóját is.

  A testület az Országos Tűzvédelmi Szabályzathoz igazította környezetvédelmi rendeletét, így ezentúl külterületen szabad zöldhulladékot égetni, de csak a tűzvédelmi hatóság engedélyével, és legfeljebb 10 hektáros egybefüggő területen.

  Belterületen továbbra is tilos az égetés, de a testület májusi ülésén újratárgyalja majd a szabályozást.

  Ugyancsak elfogadta a grémium a 2014-es költségvetés zárszámadását és a pénzmaradvány felosztását.

  A képviselők úgy döntöttek, hogy pályázatot írnak ki a könyvvizsgálói feladatok ellátására.

  A képviselő-testület megalkotta az önkormányzat városkép átalakításáról és védelméről szóló rendeletét, amelyben részletesen szabályozza, milyen építései tevékenységek esetében kell településképi véleményezést kérni. A beérkezett kérelmeket a Tervtanács bírálja el városképi szempontok figyelembevételével.

  A képviselő-testület megtárgyalta a Fő téri jégpálya üzemeltetésének tapasztalatairól szóló jelentést, és úgy döntött, a következő ülésen újra egyeztet majd a kérdésről.

  A képviselők megtárgyalták a különböző alapítványi támogatások odaítéléséről szóló határozatot, és a május 15-én induló közfoglalkoztatási programot, amelynek keretében az önkormányzat augusztus 31-ig legfeljebb 25 főt foglalkoztathat.


  Közösségi funkciók