3 °C

 
 
Tájékoztatás Gyöngyös város új településrendezési eszközei elfogadásáról

Tájékoztatom a lakosságot, az érdekképviseleti, civil és gazdálkodó szervezeteket, valamint vallási közösségeket, mint partnereket, hogy Gyöngyös város új településrendezési eszközei (településszerkezeti és szabályozási terv), valamint az azokhoz kapcsolódóan elkészített környezeti vizsgálat a Képviselő-testület októberi ülésén elfogadásra került.

34/2020.(XI.12.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2020. november 12-én rendeletet alkotott A VESZÉLYHELYZET IDEJÉN ALKALMAZANDÓ VÉDELMI INTÉZKEDÉSEKRŐL.

Közszolgálati jelentés

Gyöngyös Város felelősségi körébe tartozó (menetrendszerinti helyi) autóbuszos személyszállítási közszolgáltatásról szóló 2019. évi adatok közzététele.

33/2020.(X.30.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. október 29-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROS HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁRÓL ÉS SZABÁLYOZÁSI TERVÉRŐL.

32/2020.(X.30.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. október 29-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROS JELKÉPEIRŐL ÉS NÉVHASZNÁLATÁRÓL.

Bővebben


Százezernyi ajándék is segíti a gyógyulást

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2012.09.30. vasárnap
 
Utoljára módosítva: 0000-00-00 00:00
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Adományokkal érkezett a gyöngyösi kórházba a Gyógyvarázs-program.

   

  Szerdán a gyöngyösi Bugát Pál Kórházba érkezett a K&H Gyógyvarázs programja. A pénzintézet képviselői mintegy százezer forint értékű ajándékot adtak át az intézmény gyermekosztályának.

  - Nem először járunk a gyöngyösi kórházban, 2008-ban és 2010-ben szórakoztató programokat szerveztünk az intézmény kis betegeinek. Ezúttal ajándékot hoztunk, s az akció sikeréért köszönettel tartozunk a dolgozóinknak és mindazoknak, akik az adománygyűjtésünket segítették - mondta a főként könyveket és plüssjátékokat átadó Kiss Attila, a bank gyöngyösi fiókjának vezetője.

   
  A játék segít elterelni a figyelmet a kórházi környezetről, a vizsgálatokról, a gyermekek félelméről. Oldja a stresszt, s ez már fél gyógyulás
  Fotó: Suha Péter

  Az adományt a kórház és a kis betegek nevében dr. Halmen Mária osztályvezető főorvos köszönte meg, hangsúlyozva, hogy ezek az eszközök áttételesen nagyban segítik a gyógyító munkát, hiszen a vizsgálatra, beavatkozásra érkező gyerekek félelmének oldásában igen jól használhatók, ez pedig sok esetben jelent könnyebbséget orvosnak és apróságnak egyaránt.

   

  A K&H Gyógyvarázs programja keretében idén az ország 59 bankfiókjában gyűjtöttek adományokat, az 5200 tárgyat 33 intézménybe juttatják el. Heves megyében az egyetlen gyűjtőpont a gyöngyösi bankfiók volt.

  Kiss Attila emlékeztetett arra is: ezen a programon túl is igyekeznek hozzájárulni ahhoz, hogy a kórházak orvosai \"okos döntéseket hozhassanak\", ezt segíti az ugyancsak évek óta sikeresen zajló műszertámogatási programjuk, melynek keretében már több tízmillió forint értékben juttattak orvosi műszereket és eszközöket különféle gyógyintézményeknek.


  Közösségi funkciók