3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Közeleg a személyijövedelemadó-bevallás határideje

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2015.04.08. szerda
 
Utoljára módosítva: 2015-04-08 16:55
 
 

Bezár
Cikk küldés
 
 

A 1453-as jelű személyijövedelemadó-bevallást legkésőbb 2015. május 20-ig kell a Nemzeti Adó- és Vámhivatal hoz benyújtani.

 

Amennyiben Ön 2014-ben bevallási kötelezettség alá tartozó jövedelmet szerzett, akkor az azt terhelő adóval a fent említett időpontig kell a személyijövedelemadó-bevallása keretében elszámolnia, és − ha a pótlékmentes részletfizetés igényléséhez előírt feltételeknek nem felel meg, vagy ezzel a lehetőséggel nem kíván élni − eddig a határnapig kell a bevallással egyidejűleg még fizetendő adó teljes összegét is megfizetnie.

Nem kell személyijövedelemadó-bevallást benyújtania, ha a 2015. február 16-ig benyújtott nyilatkozatával az egyszerűsített bevallás lehetőségét választotta, és a törvényi feltételeknek egyébként megfelel, vagy ha a 2015. február 2-ig megtett nyilatkozatában a munkáltatójától kérte az éves adója megállapítását. Szintén nem kell bevallást beadnia, ha Ön, eleget téve a törvény által támasztott követelményeknek, adónyilatkozatot nyújt be a 2014. évi személyijövedelemadó kötelezettségéről.

A fentieken túlmenően nem kell személyijövedelemadó-bevallást készítenie abban az esetben sem, ha az adóévben egyáltalán nem szerzett bevételt, vagy csak olyan bevételt szerzett, amelyet a törvény rendelkezései szerint nem kell bevallania (például, ha 2014-ben kizárólag adómentes jövedelemben, így a helyi önkormányzat által nyújtott szociális segélyben, nyugdíjban, gyermekgondozási segélyben, gyermeknevelési támogatásban stb. részesült).

Bevallást kell benyújtania viszont többek között akkor, ha 2014-ben

 munkaviszonyból, közfoglalkoztatási jogviszonyból származó jövedelmet szerzett;

 álláskeresési járadékban, keresetkiegészítésben, keresetpótló juttatásban, táppénzben vagy gyedben részesült;

 társas vállalkozás (pl.: kft) tagjaként személyes közreműködése ellenében kapott jövedelmet;

 hallgatói munkaszerződés alapján a képzési programhoz közvetlenül nem kapcsolódóan hallgatói munkadíjban részesült, vagy a gyakorlati képzésével összefüggésben havonta a hónap első napján érvényes havi minimálbért meghaladó összegű díjazást kapott;

 ingatlant adott bérbe, és ebből jövedelme származott;

 őstermelőként a támogatásokkal csökkentett éves bevétele a 600 ezer forintot meghaladta;

 az önkéntes kölcsönös biztosító pénztártól adóköteles jövedelmet szerzett (pl.: a kötelező várakozási időszak leteltét követően nem nyugdíjszolgáltatásként kifizetett adóköteles összeghez jutott, vagy adomány jogcímén kapott jövedelmet);

 ingatlanértékesítésből adóköteles jövedelme származott, stb.

A személyijövedelemadó-bevallására szolgáló 1453-as jelű nyomtatvány NAV bármely ügyfélszolgálatánál beszerezhető, illetve a NAV honlapjáról (www.nav.gov.hu) letölthető és az internetes program segítségével is kitölthető. A bevallását benyújthatja papíralapon, illetve amennyiben ügyfélkapu hozzáféréssel rendelkezik, akkor akár elektronikus úton is. Amennyiben a bevallását papíralapon kívánja benyújtani, akkor azt az állandó lakóhelye szerint illetékes megyei adóigazgatósághoz kell postai úton, ajánlott küldeményként megküldenie vagy az ügyfélszolgálaton személyesen átadnia.

FIGYELEM!

A közfoglalkoztatási jogviszony keretében megszerzett jövedelemre tekintettel is fennáll a személyijövedelemadó-bevallás benyújtására irányuló kötelezettség

Amennyiben Önt 2014-ben közfoglalkoztatási jogviszony keretében foglalkoztatták, akkor 2015. május 20-ig még akkor is személyijövedelemadó-bevallást kell benyújtania, ha egyébként az adóév (2014. év) folyamán más adó- és bevallásköteles jövedelmet nem szerzett.

Az ilyen jogcímen megszerzett jövedelmet az arról kiállított igazolás alapján a 1453-as jelű bevallás 1. sorában kell feltüntetnie.

A személyijövedelemadó-bevallására szolgáló 1453-as jelű nyomtatvány a NAV bármely ügyfélszolgálatánál beszerezhető, illetve annak honlapjáról (www.nav.gov.hu) letölthető és az internetes program segítségével is kitölthető. A bevallását benyújthatja papíralapon, illetve amennyiben ügyfélkapu hozzáféréssel rendelkezik, akkor akár elektronikus úton is. Ha a bevallását papíralapon kívánja benyújtani, akkor azt ajánlott küldeményként az állandó lakóhelye szerint illetékes megyei adóigazgatósághoz kell postai úton megküldenie vagy az ügyfélszolgálaton személyesen átadnia.

Amennyiben a bevallás kitöltésével vagy a fentiekkel kapcsolatban további kérdése van, tárcsázza a 06/40-42-42-42-es kék számot, ahol kollégáink hétfőtől csütörtökig 8.30-16.00 óráig, pénteken pedig 8.30-13.30-ig készséggel állnak a rendelkezésére.

Nemzeti Adó- és Vámhivatal
Észak-magyarországi Regionális Adó Főigazgatósága


Közösségi funkciók