3 °C

 
 
7/2021.(II.19.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 19-én rendeletet alkotott A HELYI ADÓKRÓL SZÓLÓ 27/2010. (XII.16.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL.

4/2021. (II.4.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 4-én rendeletet alkotott A VESZÉLYHELYZET IDEJÉN ALKALMAZANDÓ VÉDELMI INTÉZKEDÉSEKRŐL.

3/2021.(I.29.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. január 29-én rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATÁRÓL SZÓLÓ 33/2019.(XI.29.) önkormányzati rendelet módosításáról.

2/2021.(I.22.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. január 22-én rendeletet alkotott AZ EGÉSZSÉGÜGYI ALAPELLÁTÁS KÖRZETEIRŐL szóló 39/2016.(XII.16.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Tájékoztató az állatvédelmi hatósági jogkörök gyakorlásáról

Tájékoztatom a lakosságot, hogy a földművelésügyi hatósági és igazgatási feladatokat ellátó szervek kijelöléséről szóló 383/2016. (XII. 2.) Korm. rendelet alapján az állatvédelmi törvényben foglaltak tekintetében a NÉBIH, az élelmiszerlánc-biztonsági és állategészségügyi hatáskörben eljáró Pest Megyei Kormányhivatal, Megyei Kormányhivatal, a Járási Hivatal, valamint a települési jegyző a kijelölt állatvédelmi hatóság.

Bővebben


Kékben ragyognak

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2015.04.07. kedd
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  A Ferences Rendi Autista Segítő Központ az Autizmus Világnapja alkalmából négy napon át tartó rendezvénysorozatot szervez 2015. április 08-tól 11-ig.

   

  Az autizmus világnapját az ENSZ kezdeményezésére 2007-től szervezik meg, azzal a céllal, hogy felhívják a figyelmet az autizmussal élő emberek problémáira és folyamatosan növekvő számukra. A becslések szerint ma Magyarországon 100 ezer ember él autizmussal.

  Április 8-án, szerdán nyitjuk meg a rendezvénysorozatunkat. A tavalyi évhez hasonlóan interaktív nyílt napot szervezünk. 9-től 15 óráig szeretettel várunk minden érdeklődőt intézményünkbe. A nyílt nap fő célkitűzése megismertetni az autizmust az érdeklődőkkel szemléletformáló előadások keretében, valamint lehetőség van ezeken a napokon bepillantást nyerni az intézmény életébe - mondta el Kis Erzsébet intézményvezető.

  A nap végén, csatlakozva a világban zajló „Ragyogj kékben” világkampányhoz, kékre világítják az Alsóvárosi Ferences Templomot és a kolostor épületét.

  Április 9-én, csütörtökön 9-től 15 óráig interaktív nyílt napot és vetélkedőt szervez az ASK az általános- és középiskolák részére, másnap 9.30-tól 16 óráig szakmai napot rendeznek, előadásokkal, kiállítással, és intézménybemutatással.

  Szintén pénteken 18 órai kezdettel az Alsóvárosi Ferences Templomban szentmise kezdődik az autizmussal élőkért. A misén hallható lesz a Temesvári Ferences Pelbárt Gimnázium Kórusa. A misét követően a Kórus koncertet ad.

  2015. április 11-én, szombaton 11 órai kezdettel a Ferences Rendi Autista Segítő Központ sétát szervez Mátraházáról Kékestetőre a kék turista útvonalon. Kékestetőn fellép az ASK zenekara, majd kék lufikat engednek a levegőbe.

  A rendezvénysorozat ideje alatt folyamatosan kékre világítják az intézményt, valamint a kolostor épületét.


  Közösségi funkciók